הכרובית פנים רבות לה ואפשר להכין ממנה עשרות סוגים של מאכלים, הטעם שלה מיוחד אך גם ניטרלי ולכן היא מקבלת באהבה שלל תבלינים, במנעד שבין קארי ועד כמון ואורגנו. שורפים אותה, קולים אותה, מבשלים אותה, מטגנים אותה, מועכים, ירק אין סופי עם אפשרויות בלתי מוגבלות.ובכל זאת, כשאני קונה כרובית אני כמעט תמיד מכינה אותה באותה שיטה: מאדה, ואז אופה עם הרבה שמן זית, מלח ופלפל.
והיא לא רק טעימה! הכרובית היא מזון־על ומכילה שלל ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון. היא מכילה תרכובת גופרתית בשם סולפורפן הידועה כמשפרת את לחץ הדם ותפקוד הכליות ואף נלחמת בתאי גזע סרטניים. מנת כרובית מכילה כמעט 80 אחוז מכמות הוויטמין C המומלצת ליום, ועל הדרך תיהנו גם מחומצה פולית, אשלגן, מנגן, ניאצין, מגנזיום ועוד. הכרובית מכילה גם סיבים תזונתיים רבים המסייעים למערכת העיכול ולמחלות לב ודם. בקיצור – פצצת בריאות בצלחת.
ועכשיו רק נותר לכם להחליט אם להיות עצלנים כמוני או יצירתיים וחדשניים, גם כמוני.
סלט כרובית שמח
הכרובית היא חומר גלם נפלא לסלטים. היא יכולה להיות מגוררת דק כמו קוסקוס או צלויה כמו בסלט הזה. יש לכם כרובית ואתם מחפשים רעיון? סלט זה פתרון. ויש אינסוף אפשרויות

אופן ההכנה
2. שמים את הכרובית על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומזלפים
עליה שמן זית, מלח ופלפל ומערבבים.
3. אופים בתנור שחומם ל־190 מעלות במשך 45־60 דקות או עד שהכרובית משחימה.
4. מערבבים את כל חומרי הסלט ואת כל חומרי הרוטב.
מוזגים את הרוטב סמוך להגשה.
מרכיבים
1 כרובית גדולה
2 כפות שמן זית, מלח ופלפל
גרגירים מ־2 קלחי תירס מבושלים
צרור פטרוזיליה קצוץ
½ כוס גרגירי רימון
½ בצל סגול קטן פרוס לפרוסות
לרוטב
2 כפות שמן זית
1 כף דבש
1 כפית חרדל
½ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
מרק כרובית וקארי
עונת המרקים נפתחת בסערה עם מרק טעים במיוחד בטעמי הקארי האהובים. ובכלל, כרובית וקארי הם חברים טובים

מרכיבים
1 כרישה קצוצה דק
1 בצל גדול קצוץ דק
½1 כפיות מלח
½ כפית פלפל שחור
3 שיני שום כתושות
1 בטטה בינונית, קלופה וחתוכה לקוביות
1 תפוח אדמה בינוני, קלוף וחתוך לקוביות
1 כרובית גדולה, נקייה וחתוכה לפרחים קטנים
1 כף אבקת קארי
1 כפית אבקת ג׳ינג׳ר
1/3 כפית קינמון
1 ליטר מים רותחים
1 כוס קרם קוקוס
עוד מלח לפי הטעם
להגשה: בצל ירוק קצוץ, קרוטונים
אופן ההכנה
1. בסיר גדול מחממים שמן זית ומטגנים את הכרישה והבצל כעשרים דקות עד שהם מזהיבים.
2. מוסיפים מלח, פלפל ושום ומטגנים כדקה.
3. מוסיפים בטטה ותפוחי אדמה ומערבבים היטב כשתי דקות.
4. מוסיפים את הכרובית ואת שאר התבלינים ומטגנים עוד 2 דקות.
5. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים עם מכסה כשעה עד שהירקות רכים מאוד.
6. מוסיפים את הקרם קוקוס וטוחנים את המרק בבלנדר מוט, טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
7. אם המרק סמיך מידי מוסיפים עוד קצת מים רותחים וטוחנים שוב.
* מגישים עם קרוטונים ובצל ירוק. המרק טעים יותר יום לאחר ההכנה.
קציצות עם כרובית

מרכיבים
לקציצות
½ קילו בשר טחון
½ כוס פירורי לחם
½ צרור פטרוזיליה קצוצה דק דק
1 כפית מלח
1 כפית ראס אל חנות
1 כפית אבקת שום
½ כפית כורכום
½ כפית פלפל שחור
½ ראש כרובית קטן מפורק לפרחים בינוניים
לטיגון
קערה עם 2 ביצים טרופות
קערה עם חצי כוס קמח
שליש כוס שמן
לרוטב
1 בצל קצוץ דק דק
2 גבעולי סלרי קצוצים דק דק
2 כפות שמן זית
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
½ כפית ראס אל חנות
2 כוסות מים רותחים
1 כף אבקת מרק עוף אורגנית (או 2 כוסות ציר עוף)
אופן ההכנה
2. יוצרים קציצות בקוטר 4-5 ס״מ.
3. יוצרים גומה בכל קציצה ומניחים בתוכה פרח כרובית. חוזרים ומגלגלים לצורת כדור, אך הכרובית מציצה החוצה.
4. מחממים שמן במחבת.
5. טובלים כל קציצה בקמח ואז בביצה ושמים בשמן החם.
6. מטגנים את הקציצות כעשר דקות והופכים כל כמה דקות שתהיינה מטוגנות מכל הצדדים.
7. מוציאים את הקציצות מהמחבת לצלחת עם נייר סופג.
8. נפטרים מהשמן שבמחבת אך אין צורך לשטוף.
9. מוסיפים 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל והסלרי כרבע שעה עד שהם שקופים.
10. מוסיפים מלח, פלפל וראס אל חנות ומטגנים כדקה.
11. מוסיפים מים רותחים ואבקת מרק ומחזירים את הקציצות.
12. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כחצי שעה.
מגישים חם עם אורז.