יש לי וידוי, אני לא קונה מספיק כרוב. כן, כן מה ששמעתם. ואין שום סיבה לזה, כי אני אוהבת את הירק הזה, ממש אוהבת. אז סליחה מעומק הלב, כרוב יקר, סתם הזנחתי אותך. השנה אני מקבלת על עצמי לקנות ולאכול יותר כרוב, וכדאי גם לכם. הוא ירק מופלא ויש לו גם תפקיד לא קטן בהיסטוריה של האנושות. בזכות תכונותיו החשובות הוא הציל מיליוני אנשים מרעב במהלך ההיסטוריה. הוא בריא מאין כמותו ומכיל ויטמינים חשובים. הוא עשיר בסידן, ברזל, אשלגן וגופרית, ובנוגדי חמצון, ומומלץ להכניס אותו באופן קבוע לתפריט.
הדבר הקל ביותר הוא פשוט להוסיף אותו לכל סלט ירקות שאתם מכינים, והסלט הופך גדול ומשביע יותר. רוצים קצת להתחכם? תכינו חמוצים! קלי קלות ויש לכם צנצנת מרשימה במקרר שמשדרגת כל כריך וארוחה. יש לכם שעה פנויה? בואו להכין עוגת כרוב משגעת!
סלט כרוב שמח עם קרוטוני טופו
לאמא שלי יש סלט כרוב קבוע לארוחת ליל שבת. הוא כל כך טעים ותמיד מתחסל!
עשיתי לו מתיחת פנים עם קרוטוני טופו ועוד כל מיני דברים טעימים ועכשיו הוא הפך לארוחה בפני עצמה

מרכיבים
½ כרוב סגול בינוני פרוס לפרוסות דקיקות, הכי נוח במנדולינה או במעבד מזון
2 גזרים קלופים פרוסים לפרוסות דקיקות
1 צרור פטרוזיליה
1/3 כוס חמוציות
1/3 כוס פיסטוקים
פילטים מתפוז שלם
קרוטוני טופו: (לא חובה, טעים גם בלי)
1 חבילת טופו חתוכה לקוביות
1 כף שמן
2 כפות סויה
1 כף מייפל
לרוטב
2 כפות שמן צמחי
3 כפות מיץ לימון טרי
1 כפית שמן שומשום
1 כף מייפל/דבש
1 כף רוטב סויה
1 שן שום כתושה
1 כפית ג׳ינג׳ר טרי מגורר
אופן ההכנה
- קולים את הפיסטוקים על מחבת ללא שמן עד שהם מזהיבים, זהירות – לא לשרוף! שומרים בצד.
- מחממים שמן במחבת ומטגנים את הטופו מכל הצדדים עד שהוא שחום.
- מוסיפים סויה ומייפל ומטגנים עוד שתי דקות. מצננים.
- מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב.
- מערבבים את כל מרכיבי הסלט סמוך להגשה ומתבלים ברוטב.
כרוב מוחמץ
חמש דקות עבודה מפרידות ביניכם לבין כרוב מוחמץ ונפלא

* שתי צנצנות קטנות או אחת גדולה
מרכיבים
½ כרוב סגול פרוס דק־דק (אפשר גם כרוב לבן)
2 פלפלי צ׳ילי פרוסים לפרוסות (לא חובה)
4 שיני שום פרוסות
לתחמיץ:
½1 כוסות מים
½1 כוסות חומץ רגיל או חומץ אורז
1/3 כוס סוכר
½1 כפות מלח
אופן ההכנה
- שמים את כל חומרי התחמיץ בסיר קטן ומביאים לרתיחה. מערבבים היטב עד שהסוכר נמס ומצננים מעט.
- שמים בצנצנת מעוקרת פרוסות כרוב, פרוסות שום ופרוסות צ׳ילי.
- מוזגים את התחמיץ על הכרוב וסוגרים היטב.
- מעבירים למקרר ל־24 שעות לפחות, אז הכרוב כבר טעים והוא משתבח מיום ליום.
שומרים בקירור.
* איך מעקרים צנצנת?
שמים צנצנת בתוך קערה גדולה וממלאים אותה במים רותחים. גם על הפקק שופכים מים רותחים. כעבור כמה דקות שופכים את המים מהצנצנת (אני נעזרת בכפפות מטבח) ומניחים אותה הפוכה על מגבת נייר, עד השימוש.
עוגת כרוב במילוי בשר ואורז
במקום למלא עלים–עלים של כרוב, שזה נפלא כמובן אבל בהחלט דורש זמן, מכינים עוגת כרוב יפהפייה ומרשימה וקלה להכנה. מנה בלתי נשכחת

מרכיבים
1 כרוב לבן בינוני
1 כוס אורז עגול
למילוי:
1 בצל לבן
1 בצל סגול
1 כפית מלח
1 כפית ראס אל חנות
½ כפית קינמון
½ כפית כורכום
½ כפית כוסברה יבשה
1 כפית סוכר
½ כפית פלפל שחור
½ קילו בשר טחון
3 שיני שום כתושות
½ צרור פטרוזיליה קצוצה
2 כפות רסק עגבניות
1 כוס מים רותחים
רוטב
½1 כוסות מים
1 כפית מלח
½ ראס אל חנות
¼ כפית קינמון
¼ כוס רכז רימונים
3 כפות שמן זית
אופן ההכנה
כרוב:
- חותכים את גזע הכרוב ומוציאים אותו החוצה עד האמצע, בעזרת סכין.
- חולטים את הכרוב כ־20 דקות בסיר גדול עם מים רותחים. מצננים במים קרים ומפרידים בין העלים.
מילוי:
- מבשלים את האורז כמו פסטה, 10 דקות, ומסננים.
- במחבת גדולה מטגנים את הבצלים בשמן זית עד שהם משחימים, מוסיפים את כל התבלינים ומטגנים עוד 5 דקות.
- מוסיפים את הבשר, ובכף עץ מערבבים היטב עד שכל הבשר משנה את צבעו מאדום לאפור.
- מוסיפים את השום והפטרוזיליה ומערבבים.
- מוסיפים את האורז ומטגנים עוד 2 דקות.
רוטב:
- מערבבים את כל חומרי הרוטב.
הרכבה:
- משמנים בנדיבות את הסיר (ממש חשוב אם רוצים להפוך).
- מרפדים אותו בשכבה דקה (עלה אחד או שניים למילוי רווחים) של עלי כרוב כשהעלים מכסים גם את הדפנות ואף בולטים החוצה מהסיר.
- ממלאים במילוי ומהדקים אותו היטב.
- מוזגים מחצית מהרוטב על המילוי.
- מקפלים את עלי הכרוב על המילוי ומוסיפים עלים נוספים כך שכל המילוי יהיה מכוסה.
- מוזגים את החלק השני של הרוטב על הכול ומכסים במכסה.
- אופים כשעה וחצי עם 190 מעלות טורבו, עד שהכרוב מזהיב ומעט משחים.
- אחרי שהכרוב מתקרר במשך כמה דקות הופכים את כל הסיר על צלחת. מגישים חם.
* אפשר להחליף את הבשר ב־350 גרם טחון טבעוני.