עונת הדלעות נפתחה בסערה בתזמון מושלם עם החורף, עונת המרקים הכתומים, העונה שבה חוזר לי החשק לאפות, ובכללי, לבלות יותר זמן במטבח.
אני יודעת שאתם אוהבים דלעת ומוסיפים אותה לתבשילים, פשטידות, וכמובן למרקים. הדלעת היא ירק כל כך מיוחד וללא ספק אחד הירקות האהובים עליי. נפשי נקשרה בה כבר כשהייתי ילדה והוריי הקריאו לי את הספר ״הדלעת המופלאה״ (לנרט הלסינג) שכל כך נהניתי לקרוא לילדיי. בקצרה: שני דובים טומנים זרע באדמה שצומחת ממנו דלעת עצומת ממדים. הם הופכים אותה לבית והדלעת־בית נסחפת לים והופכת לספינה כשהדובים בתוכה. לסיום הדלעת ממריאה ומרחפת בשמיים, דלעת מופלאה. בפעם הבאה שאתם בחנות ספרים – אל תשכחו לרכוש עותק.
אז למרות המרקים והתבשילים, החלטתי לחשב מסלול מחדש ולמתוח את הגבולות של הגברת הכתומה. אתם כבר מכירים אותי ויודעים שאני אוהבת מתוק, יותר מכל דבר אחר. אז קחו שלושה מתכונים מתוקים עם הדלעת המופלאה, לחורף מתוק.
ברד פודינג עם ריבת דלעת

מרכיבים
750 גרם דלעת קלופה וחתוכה לקוביות
375 גרם סוכר חום כהה
3 כפיות קינמון
½ כפית אגוז מוסקט טרי ומגורר
לברד פודינג:
500 מ״ל שמנת להקצפה 38%
500 מ״ל חלב
4 ביצים
150 גרם סוכר
2 כפיות תמצית וניל
5־6 לחמניות שמינייה / חלה / בריוש – חתוך לקוביות
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
2 כפות סוכר חום
אופן ההכנה
- ריבה: שמים את כל מרכיבי הריבה בסיר.
- מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה. ומבשלים כשעה עד שהדלעת רכה מאוד.
- ברד פודינג: מחממים תנור ל־170 מעלות ומשמנים היטב את התבנית או מרפדים בנייר אפייה.
- בקערה גדולה מערבבים שמנת, חלב, ביצים, סוכר ווניל.
- טובלים את חתיכות הלחמניות בתערובת ומסדרים בתבנית שכבה ראשונה.
- מניחים קוביות דלעת מהריבה בין חתיכות החלה. ומוסיפים עם כף גם את נוזלי הריבה.
- ממשיכים להניח את כל חתיכות החלה בתבנית ומשבצים ביניהן קוביות דלעת. (משתמשים בכמחצית מהריבה).
- מוזגים לתבנית את כל הנוזלים שנשארו.
- מניחים מעל הכול קוביות חמאה ומפזרים סוכר.
- אופים במשך 40־50 דקות עד שהברד־פודינג זהוב.
מגישים חם עם גלידה.
לדר דלורית

מרכיבים
3 דלוריות בינוניות
6 כפות אבקת סוכר
1 כפית קינמון
¼ כפית אגוז מוסקט
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל־200 מעלות טורבו.
- חוצים את הדלוריות ומניחים את החצאים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
- אופים את הדלורית במשך 30־45 דקות עד שהיא רכה וסכין ננעץ בה בקלות.
- מוציאים את תוכן הדלורית למעבד מזון ומוסיפים אבקת סוכר ותבלינים. טוחנים לרסק חלק לגמרי.
- מנמיכים את חום התנור ל־50 מעלות טורבו ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה או מניחים עליה משטח סיליקון (סילפט).
- את התערובת הטחונה מעבירים לנייר אפייה.בעזרת מרית או סכין פלטה משטחים את הרסק לגובה אחיד של 4־5 מ״מ. חשוב ליצור גובה אחיד כדי שכל משטח הלדר יהיה מוכן באותו הזמן. אל תיצרו משטח דק מדי.
- אופים כ־7 שעות ואפילו יותר.
- נותנים ללדר להתקרר לטמפרטורת החדר.
- מקלפים את הלדר מהנייר, חותכים לפסים ומגלגלים.
הלדר נשמר עד חודש בקופסה אטומה.
עוגת דלורית עם פס גבינה
אם יש עוגת גזר, בוודאי אפשר להכין עוגה מדלורית, עוגה פופולרית מאוד במטבח האמריקני, והיא כל כך טעימה ומיוחדת

לתבנית אינגליש קייק באורך 28־30 ס״מ
מרכיבים
3 ביצים
¾ כוס (150 גרם) סוכר לבן
½ כוס (100 גרם) סוכר דמררה
½ כוס (120 מ״ל) שמן
400 גרם פירה דלורית (הסבר במתכון ואפשר גם לקנות)
2 כוסות (280 גרם) קמח מנופה
¼ כפית מלח
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
1 כפית קינמון
¼ כפית ציפורן
¼ כפית אגוז מוסקט
לפס הגבינה:
1 מכל גבינת שמנת (250 גרם) (גם 5% שומן יוצא מעולה)
1 ביצה
¼ כוס סוכר
1 כף קמח
אופן ההכנה
- מחית דלורית: מחממים תנור ל־200 מעלות טורבו.
- חוצים דלורית גדולה ומניחים את שני החלקים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה כך שהקליפה כלפי מעלה.
- אופים את הדלורית במשך 30־45 דקות עד שהיא רכה וסכין ננעץ בה בקלות.
- מוציאים את תוכן הדלורית למעבד מזון וטוחנים לרסק חלק לגמרי. מודדים 400 גרם פירה בשביל העוגה.
- פס גבינה: בקערה בינונית טורפים היטב את כל המרכיבים לקרם אחיד ושומרים בצד.
- עוגה: מחממים תנור ל־180 מעלות, משמנים ומרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה.
- בקערת מיקסר שמים ביצים וסוכר ומקציפים לתערובת תפוחה. מוסיפים את השמן תוך כדי בחישה.
- מוסיפים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ואת כל התבלינים וטורפים בעדינות לתערובת כמעט אחידה.
- מוסיפים את מחית הדלורית ובוחשים לבלילה אחידה אך לא יותר מדי.
- מעבירים מחצית מהבלילה לתבנית ומיישרים.
- מעבירים את תערובת הגבינה על השכבה הראשונה ומיישרים.
- מניחים את המחצית השנייה של הבלילה על הגבינה ומיישרים.
- אופים 45־55 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
מצננים לחלוטין לפני שפורסים.
מקשטים באבקת סוכר לפני ההגשה.