החג הכי משמח בלוח השנה הגיע, והבית נכנס לכוננות. היומן כמרקחה! תנסו להרכיב את הלו״ז להדלקת נרות בין המשפחות השונות, החברים, הפעולות בתנועות הנוער ושידור הגמר של המונדיאל, ואתם כבר בבעיה. תוסיפו קורטוב של פקקים, קומץ תורים בקניית סופגניות וקיבלתם תשבץ שרק טבלת אקסל ותואר ראשון יוכלו לפתור. בין שאתם מארחים וצריכים לעמול על הכיבוד ובין שאתם מתארחים (לא באים בידיים ריקות), החג הזה אתם נכנסים למטבח! אז קבלו שלוש הצעות שסוגרות לכם את כל הפינות: סופגניות מקוריות ומיוחדות שהאורחים ישתגעו מהן, לביבות הכי טעימות בעולם שידברו עליהן עד פורים, וסלט מושלם כי אין חגיגה בלי סלט. ואל תשכחו דמי חנוכה.
-
לא תאמינו כמה זה קל להכנה: מתכונים לתבשילי קדרה חורפיים עם בשר
-
והכל בלי מרגרינה: שלושה מתכונים פשוטים, מהירים ובריאים לבורקס
מיקרו סופגניות
רעיון מקורי וגאוני שלמדתי מחבריי גילי ואוהד מ״קרנבל של בשר״. במקום לקרוץ סופגניות, לחכות שיתפחו ולהיות בלחץ כל זמן הטיגון, חותכים את הבצק לקוביות קטנטנות ויוצרים בקלות ובטיגון מהיר, עשרות סופגניות ביס חמודות, תכלס – זה הגודל המושלם לסופגנייה15־20 לביבות, תלוי בגודל.

מרכיבים
500 גרם קמח
3 כפיות שמרים יבשים
70 גרם סוכר
1 כפית קינמון (לא חובה)
1 כפית אבקת ג׳ינג׳ר (לא חובה)
2 ביצים
100 גרם חמאה בקוביות (או שליש כוס שמן)
2/3 כוס חלב (160 מ״ל) + עוד כמה כפות
¼ כפית מלח
לציפוי:
½ כוס סוכר
½ כפית קינמון
לטיגון:
500 מ"ל שמן
אופן ההכנה
- בצק: שמים קמח, שמרים, סוכר, קינמון וג׳ינג׳ר בקערת מיקסר ומערבבים היטב.
- מוסיפים את קוביות החמאה ואת הביצים.
- מפעילים את המיקסר עם וו לישה ומוסיפים חצי כוס חלב.
- מוסיפים את שאר החלב בהדרגה. אם הבצק נראה לכם רטוב מדי הוסיפו כף קמח, ואם הוא פירורי ולא מתאחד לכדור הוסיפו חלב. הבצק צריך להיתפס על וו הלישה ויכול להידבק קצת למטה אבל בגדול הוא צריך להיות אחיד.
- מוסיפים את המלח ולשים במיקסר כ־9 דקות לבצק גמיש וחלק.
- מוציאים את הבצק מהמיקסר ולשים לצורת כדור.
- מעבירים את הכדור לקערה משומנת, מכסים בשקית ניילון ומתפיחים כשעה עד שעה וחצי במקום חמים.
- טיגון: מכינים תבנית קטנה עם הסוכר והקינמון.
- מחממים שמן בסיר לטמפרטורה של 160 מעלות או עד שמכניסים פנימה סופגנייה אחת והיא מבעבעת בשמחה ומצד שני לא משחימה בשניות. אם השמן חם מדי מכבים את האש ומחכים 5 דקות.
- מרדדים את הבצק לעובי של 1־1.5 ס״מ.
- מפזרים מעט קמח על הבצק ובעזרת גלגלת או סכין חותכים לקוביות בגודל 1.5×1.5 ס״מ ומכסים אותם במגבת.
- מעבירים לסיר השמן קבוצת קוביות (הכי נוח לשים אותן על כף מחוררת גדולה או על תרווד). כשהן משחימות מעבירים לרשת כדי שחלק מהשמן יטפטף ומיד מגלגלים בסוכר ובקינמון.
- חוזרים על הפעולה עם כל הקוביות.
טיפים לעבודה עם שמן:
- כדאי לקנות מד טמפרטורה אם אתם רוצים לטגן בקלות, זה זול ושווה.
- אם הסופגניות משחימות במהירות רבה מדי, כבו את האש לכמה דקות.
- אם אתם שמים סופגנייה בשמן ולא קורה כלום, השמן קר מדי, חכו עוד קצת.
- טיגון הסופגנייה נמשך 3־4 דקות.
לביבות כרובית
אין אצלנו חג בלי הלביבות האלה, כל פעם אני משנה קצת את התבלינים לפי מצב הרוח ותמיד זה יוצא נפלא

מרכיבים
2 כרוביות בינונית מפורקות לפרחים
1 כוס (140 גרם) קמח רגיל/כוסמין
½ בצל סגול קצוץ דק־דק (החצי השני הולך לסלט)
חופן עירית קצוצה
4 ביצים
1 כפית ראס אל חנות
1 כפית זרעי כוסברה טחונים
½1 כפיות מלח
½ כפית פלפל שחור
לטיגון:
500 מ״ל שמן
אופן ההכנה
- בסיר גדול מרתיחים מים עם כפית מלח ומוסיפים את הכרוביות. מבשלים אותן עד שהן רכות מאוד ומסננים.
- מערבבים את כל שאר החומרים ומוסיפים את הכרוביות החמימות.
- מפוררים אותן עם כף עץ ומערבבים. אפשר להשאיר את הכרובית בחתיכות, זה כיף בפה.
- במחבת גדולה מחממים את השמן.
- יוצרים לביבות בעזרת כף גדולה ומטגנים 3־4 דקות מכל צד.
מגישים עם יוגורט.
סלט תרד, פומלה ותותים שכולם אוהבים
הרי לא חשבתם לארח בלי סלט או שניים? בינינו, הסלטים תמיד נגמרים ראשונים, אז תכפילו כמויות

מרכיבים
1 חבילת עלי תרד עדינים (אפשר להחליף בחסה)
10־12 תותים פרוסים לפרוסות
1 פומלה מפולטת לפלחים
½ בצל סגול קצוץ דק־דק (החצי השני הולך ללביבות)
½ כוס פקאנים קלויים קלות על מחבת ללא שמן
1/3 כוס גרעיני דלעת קלויים קלות על מחבת ללא שמן
לרוטב (מספיק ל־2 סלטים)
1/3 כוס שמן זית
¼ כוס מיץ לימון טרי
1 שן שום כתושה
1 כפית חרדל דיז׳ון חלק
1 כף דבש
¼ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
- מערבבים היטב בצנצנת את כל חומרי הרוטב.
- בוחשים היטב את כל חומרי הסלט.
- מוזגים את הרוטב סמוך להגשה.