כבר סיפרתי לכם כמה אני אוהבת אורז? אף פעם אל תשאירו אותי לבד ליד סיר אורז בטמפרטורת החדר, כי פשוט לא יישאר ממנו כלום.
אבל אני לא לבד, כל העולם אוהב אורז, למעשה – יותר ממחצית מתושבי כדור הארץ אוכלים בעיקר אורז, והוא הגידול הרביעי בגודלו בעולם אחרי סוכר, תירס וחיטה.
כדי להגיע לגרגיר הלבן המוכר לנו, האורז עובר מספר תהליכים שהמרכזי שבהם הוא ליטוש והורדת המעטפת החיצונית. ליטוש ראשוני יניב אורז מלא ולכן הוא מכיל יותר סיבים, חומצות וויטמינים. ליטוש נוסף יחשוף את הגרעין הלבן שכולנו מכירים.
לאורז השחור, זן מיוחד של אורז, יש טעם מיוחד ואגוזי ובעיניי הוא טעים ביותר. אם טרם ניסיתם אותו, אל תחכו. יש לו ערכים תזונתיים גבוהים, הוא עשיר בברזל, אבץ, סיבים וויטמינים רבים. לצבע השחור העמוק הוא זוכה בזכות אנטוציאנין, נוגד חמצון שהוא מכיל, בעל תכונות בריאותיות רבות.
בעבר נקרא האורז השחור גם בשם אורז אסור. ואולי זו בכלל אגדה, אבל אומרים שבסין נאסר על פשוטי העם לאכול אותו והיה שמור לקיסר ובני משפחתו.
הַקפידו לצרוך את האורז סמוך לזמן קנייתו כדי לקבל מנות טעימות, לא מומלץ להשתמש באורז שישב שנים במזווה. גם אם הוא לא מקולקל הוא בהחלט פחות טעים. בואו להכיר שלושה סלטים שהם פתרון מעולה כשנשאר אורז בסיר מאתמול (במקרה הנדיר שלא זללתי את כולו).
סלט אורז שחור עם טופו ואצות
סלט טעים במיוחד, שהוא ארוחה שלמה בקערה ומהסוג שאי אפשר להפסיק לאכול.
אין לכם בבית אורז שחור ואצות? רוצו לקנות

מרכיבים
לטופו
1 חבילת טופו
3 כפות שמן
2 כפות רוטב סויה
1 כף מייפל
לסלט
1 כוס אורז שחור מבושל
3 כפות אצות וואקמה
2 מלפפונים
½ בצל סגול קטן קצוץ דק־דק
1 אבוקדו בשל חתוך לקוביות
2 כפות שומשום שקליתם על מחבת ללא שמן עד להזהבה
לרוטב
2 כף סויה
1 כף מייפל
2 כפיות שמן שומשום
מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה
- מכינים את הטופו: מחממים שמן במחבת גדולה ומוסיפים את הטופו. מטגנים אותו כשתי דקות מכל צד ומוסיפים מייפל וסויה. מטגנים עד שהטופו משחים מעט ומצננים.
- מכינים את האורז: כמו עם פסטה – ממלאים סיר גדול במים עם כפית מלח ומביאים לרתיחה. מוסיפים את האורז ומבשלים 20־30 דקות. כשהאורז מתחיל ״להיפתח״ ורואים את חלקו הפנימי, הוא מוכן. טועמים ואם הוא רך ונגיס, ולא רך מדי, מסננים מהמים.
- אצות: שמים את האצות בקערה עם מים חמימים ואחרי עשר דקות מסננים מהמים.
- חותכים את המלפפונים לאורך ובעזרת כפית מוציאים את הגרעינים. חותכים לפרוסות.
- מערבבים את כל חומרי הסלט.
- מערבבים את כל חומרי הרוטב ומוזגים על הסלט.
סלט אורז ים תיכוני
כל הדברים שאני אוהבת בסלט אחד

מרכיבים
לסלט
2 כוסות אורז לבן מבושל
1 כוס גרגירי חומוס מבושלים
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
1 פלפל ירוק חתוך לקוביות
½ בצל סגול קטן קצוץ דק־דק
½ כוס חמוציות
½ צרור פטרוזיליה קצוצה
אפשר גם: קוביות פטה
לרוטב
¼ כוס מיץ תפוזים
¼ כוס שמן זית
¼ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
1 כפית חרדל
1 שן שום
אופן ההכנה
- מערבבים את כל חומרי הסלט.
- מערבבים את כל חומרי הרוטב ומוזגים על הסלט (רק את הכמות הדרושה, לא את הכול).
סלט אורז חום, כרוב וסלק
סלט מיוחד וטעים, שהוא גם פצצת בריאות בצלחת

מרכיבים
2 כוסות אורז חום מבושל
1 תפוח חתוך לגפרורים
¼ כרוב סגול קטן קצוץ דק־דק
1 סלק קטן קלוף וחתוך לגפרורים
½ כוס אגוזי פקאן קלויים קלות על מחבת ללא שמן
½ כוס פטרוזיליה קצוצה
לרוטב
¼ כוס מיץ לימון
¼ כוס שמן זית
1 כף סירופ מייפל
¼ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
- מערבבים את כל חומרי הסלט.
- מערבבים את כל חומרי הרוטב ומוזגים על הסלט (רק את הכמות הדרושה, לא את הכול).