מתי מכינים סקונס? כשחברים מודיעים שהם קופצים לשתות משהו ולנשנש ויש לכם שעה לארגן כיבוד, כשמגיעה חבורה חמודה של אנשים ובא לכם קצת להרשים עם מאפה ביתי ומהיר, כשיש לכם שעה פנויה ומצב רוח טוב, כשבא לכם להרגיש קצת בריטים בלי כרטיס טיסה.
לפי האגדה, הסקונס (מאפה שזה לא המקום להחליט אם הוא לחמנייה או עוגה) הומצא עבור דוכסית שהייתה רעבה לפני ארוחת הערב וביקשה שיכינו לה משהו קטן לאכול. מכאן צמחה מסורת גדולה וחשובה של ״תה מנחה״. האנגלים עוצרים את היום, שותים תה ואוכלים סקונס עם חמאה ועוד כריכונים קטנים. תוסיפו לכך קורט אינסטגרם ורשתות חברתיות וקיבלתם אופנה חדשה ומאות שפים שעומלים על הסקונס המיוחד הבא.
למעשה, מדובר בלחמנייה פשוטה מאוד. היא כל כך פשוטה שהיא טעימה בעיקר בשעה הראשונה להכנתה ולכן מומלץ לא להכין אותה מראש אלא לכוון את זמן סיום האפייה לזמן הגעתם של האורחים. ובכל זאת היא פשוטה וטעימה, יש לה שלל גרסאות ואני כל פעם מנסה לשכלל אותה עם תוספות.
למדתי להכין את הסקונס מהקונדיטורית טל האוזן ששיתפה אותי בכמה טיפים חשובים:
- על מנת שהסקונס יהיו רכים אסור ללוש את הבצק יותר מדי.
- ככל שהבצק ינוח יותר (עד שעתיים) כך הסקונס יהיו אווריריים יותר.
- גם אחרי המנוחה צריך ללוש מעט.
- כשמורחים ביצה צריך להקפיד שהיא לא תטפטף לדפנות, כי היא גורמת לסקונס לא לתפוח באפייה ולהתפוצץ.
- כדאי למרוח חלמון (ולא ביצה) לפני האפייה לקבלת צבע יפה יותר.
- סימן לסקונס מוצלח: כשהדופן שלו נשארת בהירה אחרי האפייה.
- סימן לסקונס מוצלח 2: כשבוצעים אותו לשניים בידיים, יתקבלו שני חצאים שווים.
- נשארו לכם סקונס מאתמול? חממו אותם מעט במיקרוגל או בתנור!
אז קבלו אותם: סקונס מהדורת 2023 חגיגית. הכינו את החמאה!
סקונס פסטו
כ-22 יחידות קטנות

מרכיבים
2 כוסות (280 גרם) קמח רגיל + עוד כמה כפות לפי הצורך
2 כפיות אבקת אפייה
2 כפות קורנפלור
1/3 כפית מלח
1 כפית אבקת שום
60 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
50 גרם בזיליקום קצוץ דק במעבד מזון
50 גרם גבינת פרמזן מגוררת דק
1 ביצה
100 גרם יוגורט / שמנת חמוצה
1 חלמון, להברשה
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל־170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- במיקסר עם וו גיטרה שמים קמח, אבקת אפייה, קורנפלור, חמאה, מלח ואבקת שום ומעבדים לבצק פירורי כחמש דקות.
- מוסיפים בזיליקום, פרמזן, ביצה ויוגורט ומעבדים 3־2 דקות נוספות עד שהבצק רך וחלק. אם הבצק רך מדי מוסיפים מעט קמח.
- עוטפים את הבצק בניילון (לא צמוד מדי) ונותנים לו לנוח בטמפרטורת החדר כחצי שעה.
- מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ומרדדים לעובי 1 ס״מ.
- קורצים עיגולים בקוטר 4־6 ס״מ (תלוי באיזה גודל אתם רוצים את הסקונס שלכם) ומעבירים אותם לתבנית.
- אוספים את שאריות הבצק, מרדדים וקורצים עוד סקונס.
- מברישים בחלמון ונותנים להם לנוח עוד 10 דקות.
- אופים 10־15 דקות או עד שהסקונס זהובים מלמעלה ובתחתית ובהירים במרכז. מגישים עם חמאה.
אוכלים מיד.
סקונס פיסטוק
כ־22 יחידות קטנות

מרכיבים
2 כוסות (280 גרם) קמח רגיל + עוד כמה כפות לפי הצורך
40 גרם פיסטוקים טחונים דק
2 כפיות אבקת אפייה
2 כפות קורנפלור
1/3 כפית מלח
60 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
40 גרם (4 כפות) סוכר
1 ביצה
80 מ״ל (1/3 כוס) רוויון
2 כפות מחית פיסטוק
1 חלמון, להברשה
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל־170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- במיקסר עם וו גיטרה שמים קמח, פיסטוקים, אבקת אפייה, קורנפלור, מלח, חמאה וסוכר ומעבדים לבצק פירורי כ־5 דקות.
- מוסיפים את הביצה, מחית הפיסטוק והרוויון ומעבדים 2־3 דקות נוספות עד שהבצק רך וחלק.
- עוטפים את הבצק בניילון (לא צמוד מדי) ונותנים לו לנוח בטמפרטורת החדר כחצי שעה.
- מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ומרדדים לעובי 1 ס״מ.
- קורצים עיגולים בקוטר 4־6 ס״מ (לפי גודל הסקונס הרצוי) ומעבירים אותם לתבנית.
- אוספים את שאריות הבצק, מרדדים וקורצים עוד סקונס.
- מברישים בחלמון ונותנים להם לנוח עוד 10 דקות.
- אופים 10־15 דקות או עד שהסקונס זהובים למעלה ובתחתית ובהירים במרכז.
מגישים עם חמאה וריבה.
אוכלים מיד.
סקונס סלק ופטה
כ־22 יחידות קטנות

מרכיבים
2 כוסות (280 גרם) קמח רגיל + עוד כמה כפות לפי הצורך
2 כפיות אבקת אפייה
2 כפות קורנפלור
1/3 כפית מלח
1 כפית אבקת שום
60 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
50 גרם סלק מגורר דק
50 גרם גבינת פטה 16% מפוררת לפירורים
1 ביצה
2 כפות יוגורט / שמנת חמוצה
1 חלמון – להברשה
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל־170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- במיקסר עם וו גיטרה שמים קמח, אבקת אפייה, קורנפלור, חמאה, מלח ואבקת שום ומעבדים לבצק פירורי כחמש דקות.
- מוסיפים סלק, פטה, ביצה ויוגורט ומעבדים 3־2 דקות נוספות, עד שהבצק רך וחלק. אם הבצק רך מדי מוסיפים מעט קמח.
- עוטפים את הבצק בניילון (לא צמוד מדי) ונותנים לו לנוח בטמפרטורת החדר כחצי שעה.
- מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ומרדדים לעובי 1 ס״מ.
- קורצים עיגולים בקוטר 4־6 ס״מ (לפי גודל הסקונס הרצוי) ומעבירים אותם לתבנית.
- אוספים את שאריות הבצק, מרדדים וקורצים עוד סקונס.
- מברישים בחלמון ונותנים להם לנוח עוד 10 דקות.
- אופים 10־15 דקות או עד שהסקונס זהובים למעלה ובתחתית ובהירים במרכז. מגישים עם חמאה.
אוכלים מיד.