הלו, שלום, מדברים מהמערכת החיסונית, אתם לא עונים כבר כמה ימים. רצינו לשאול, מה קורה? אנחנו רואים חבילות טישו בכל פינה. התקשרנו להודיע שצריך לחזק את הקשר, ולעדכן ששעות העבודה הרבות והחוסר במנוחה מצריכים טיפול.
מה אפשר לעשות, אתם שואלים? לאכול הרבה ירקות, מכל הצבעים. להרבות בוויטמינים ובברזל. להפחית סוכר ולאכול מסודר. מה לאכול אתם שואלים? אפשר לאכול הכול, פשוט שיהיה מגוון – חלבונים, ירקות, סלטים. מה אתם יכולים לעשות כדי להרגיש יותר טוב? תקנו סלרי, מלא סלרי! אתם יכולים להשתמש בו כמעט בכל מנה. מטגנים בצל? הוסיפו סלרי קצוץ. מכינים מרק? זרקו פנימה חתיכה של שורש סלרי וכמה עלים. הסלרי הוא ירק מופלא שמשתמשים בכל חלקיו: בשורש, בגבעולים, בעלים – וגם בזרעים משתמשים כתבלין וכתוסף תזונה. הסלרי מכיל הרבה מאוד ויטמינים, ברזל, זרחן, אבץ, אשלגן, סידן, מגנזיום, יוד, מנגן, חומצות אמינו ושמנים אתריים. הוא עוזר לאזן את רמת הכולסטרול בדם, תורם לערנות ולמצב רוח, מוריד לחץ דם וגם עוזר בשמירה על רמות הסוכר בגוף.
ועוד לא דיברנו כמה הוא טעים. איזה ירק מדהים, פצצת טעם לכל תבשיל, יד ביד עם הבצל והשום. אי אפשר לתאר את המטבח בלעדיו.
בואו לבשל מנות שאתם עומדים להתאהב בהן ולחזור אליהן כל החורף.
עוף חמוסטה הכי טעים בעולם
סיפרתי למיטל זקן, הקוסמטיקאית שלי, שיש לי המון סלרי בבית והיא הודיעה לי שאני חייבת להכין את העוף והקציצות של חמותה. אחרי שעה הייתי כבר במטבח ועשיתי בדיוק מה שהיא אמרה

מרכיבים
3 כפות שמן זית
2 בצלים קצוצים
גבעולים מצרור סלרי שלם קצוצים דק
½1 כפיות מלח
½ כפית פלפל שחור
¼ כפית כורכום
3 כרעיים
¼ כוס מיץ לימון טרי
1 כוס מים רותחים
אופן ההכנה
- מחממים שמן במחבת רחבה או בסיר סוטאז׳ ומטגנים את הבצל כרבע שעה עד שהוא שקוף.
- מוסיפים את הסלרי הקצוץ, מלח, פלפל וכורכום ומאדים עוד 5 דקות.
- מוסיפים את העוף ומאדים עוד 5 דקות.
- מוסיפים את המיץ לימון והמים ומביאים לרתיחה.
- מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים שעה וחצי. אם נשארו הרבה נוזלים במחבת מבשלים 10 דקות נוספות במכסה פתוח.
מגישים עם אורז לבן.
קציצות רכות עם סלרי ותפוחי אדמה

מרכיבים
לרוטב
3 כפות שמן זית
2 בצלים קצוצים
צרור סלרי שלם, גבעולים ועלים קצוצים דק
½ ראש סלרי קלוף חתוך לקוביות קטנות
½1 כפיות מלח
½ כפית פלפל שחור
¼ כפית כורכום
4 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לקוביות
½1 ליטר מים רותחים
לקציצות
1 תפוח אדמה קלוף
1 קישוא
½ ראש סלרי קלוף
1 בצל גדול קלוף
½ קילו בשר טחון
½ קילו עוף טחון
1 כוס פירורי לחם
1 ביצה
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
1 כפית ראס אל חנות
¼ כפית כורכום
אופן ההכנה
- רוטב: בסיר גדול מחממים שמן ומאדים את הבצל כרבע שעה עד שהוא שקוף.
- מוסיפים את הסלרי הקצוץ (ענפים, עלים ושורש), מלח, פלפל וכורכום ומאדים עוד חמש דקות.
- מוסיפים את תפוחי האדמה לעוד חמש דקות.
- מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
- קציצות: במעבד מזון על הפומפייה הכי דקה (או ידנית) מגררים את כל הירקות וסוחטים היטב מהנוזלים.
- בקערה גדולה מערבבים את כל חומרי הקציצות, מוסיפים את כל הירקות המגוררים ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
- יוצרים קציצות בינוניות בידיים רטובות.
- מוסיפים את הקציצות לרוטב הרותח, מנענעים מדי פעם את הסיר שיהיה מקום לכל הקציצות.
- מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 45 דקות.
סלט סלרי וגזר מטריף

מרכיבים
1 ראש סלרי טרי מאוד, קלוף
3 גזרים טריים מאוד, קלופים
¼ כוס מיץ לימון
3 כפות שמן זית
רבע כפית מלח
קורט פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מגררים את הסלרי והגזר על פומפייה גסה.
- מערבבים את כל החומרים.