אז נפגשנו לבוקר של בישולים וצילומים (האמת שאני הגעתי כדי לרגל ולגלות טריקים מקצועיים) והיה מרתק, מהנה וכמובן גם טעים ביותר!
על הדרך ניצלתי את ההזדמנות להכיר קצת את איתי ולשאול אותו שאלות שעניינו אותי.
חשבת שתצליח כל כך מהר? תגלה לנו איך עושים את זה?
״לא חשבתי שאצליח כל כך מהר אבל כן ידעתי שאני יודע לייצר תוכן ברמה גבוהה בגלל הניסיון שיש לי וההתבוננות שלי בפרטים הקטנים. אני לא יודע איך מגדירים הצלחה אבל בשבילי זה פשוט כיף – האתגר, היצירה, ההנאה ומהתגובות של מי שצופה".
מה אתה אוהב יותר, לצלם או לבשל?
"אלו שני תחומים שתמיד אהבתי, והאפשרות לחבר ביניהם היא הגשמת חלום. הרגע שאני הכי אוהב הוא הרגע שאני מסיים לצלם ומתכנס עם עצמי כדי לערוך. זה סיפוק שקשה לתאר, איך פתאום בלי שתכננתי, פריים יושב על קטע בשיר, ואני מבין שהסרטון הולך להיות מטורף".
מה האוכל שאתה הכי אוהב להכין ולאכול?
"כל מנות הילדות שגדלתי עליהן, ובעיקר אוכל מרוקאי, אבל כשאני מבשל אני מאתגר את עצמי עם מנות שלא גדלתי עליהן".
מה הזיכרון הכי חזק שלך מאוכל?
"כל יום שלישי סבא שלי היה מגיע אלינו הביתה ובישל לקובי ולי ארוחת צהריים, וכבר מהכניסה לבניין ידענו לזהות לפי הריח מה הוא מכין. הוא היה מלמד אותנו ומסביר לנו, ועד היום המילים והמתכונים שלו מלווים אותי. הוא ההשראה שלי".
אילו עוד הפתעות אתה מכין לנו ל־2023?
"עבורי כל סרטון ומתכון שאני יוצר הם הגשמה עצמית ובכל פעם מחדש אני נותן את הלב והנשמה. אז בלי הצהרות גדולות מדי, אני מקווה להמשיך ליצור תוכן קולינרי, להמשיך להתרגש ולרגש אחרים".
סלט תפוזים מרוקאי

מרכיבים
2 תפוזים (אפשר לגוון עם תפוז דם)
8 זיתים שחורים מרוקאיים מגולענים וחצויים
חופן בצל ירוק קצוץ
חופן סלרי גבעולים ועלים קצוצים
כף פפריקה מרוקאית בשמן
קורט מלח (לא להגזים כי הזיתים מלוחים)
1 כף שמן זית
אופן ההכנה
1. מקלפים את התפוזים בעזרת סכין ומפלטים החוצה את הפלחים, חותכים אותם לקוביות גדולות.
2. מוסיפים את שאר הרכיבים.
3. מתבלים רגע לפני ההגשה ומערבבים.
טנזיה בשר עם תפוזים ובצלי שאלוט

מרכיבים
להכנת הבשר
קילו וחצי עד שניים צלי כתף מספר 5
2 בצלים לבנים פרוסים
רבע כוס שמן זית
1 כפית אגוז מוסקט
1 כפית פלפל אנגלי
2 עלי דפנה
להכנת התבשיל
3 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ דק
12 בצלי שאלוט קלופים
1 תפוז מפולט וחתוך לקוביות
מיץ משני תפוזים – תפוז דם ותפוז רגיל
10 פרוסות תפוז מיובש
1 כף סילאן
2 כפיות מלח
פלפל גרוס לפי הטעם
50 גרם שקדים קלויים קלות במחבת, ללא שמן
אופן ההכנה
1. לבשר: מחממים תנור ל־180 מעלות.
2. מניחים את הבצלים הפרוסים בתבנית.
3. מעליהם שמים שמן זית, אגוז מוסקט, עלי דפנה ופלפל אנגלי.
4. מניחים את הבשר על הבצל, מכסים ומכניסים לתנור לשעה וחצי עד שעתיים. אין צורך להוסיף נוזלים, הבצל והבשר יגירו מספיק וזה ישמש אותנו גם כציר נפלא.
5. מוציאים מהתנור ומצננים את הנתח מעט כדי שייפרס בקלות.
6. לתבשיל: בסיר רחב מטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה. מדי פעם מוסיפים מעט מים רותחים לקרמל את הבצל.
7. מוסיפים את בצלי השאלוט לכמה דקות על אש קטנה.
8. מוסיפים תפוז חתוך לקוביות, את המיץ מהתפוזים, סילאן, מלח ופלפל.
9. מעל הסיר מסננים את הציר מהבשר ומערבבים מעט עם כף עץ, כך שדרך המסננת יעבור חלק מהבצל שבושל בתנור.
10. חותכים את הבשר לקוביות גדולות ומוסיפים לסיר.
11. מוסיפים את פלחי התפוז המיובש ומבשלים כשעה וחצי על אש קטנטנה. ניתן להוסיף כוס מים על מנת שיהיו מספיק נוזלים.
12. מפזרים את השקדים מעל התבשיל ומגישים עם קוסקוס או אורז.
עוגת שקדים ותפוזים

מרכיבים
לעוגה
2 ביצים
1 כוס סוכר
½ כוס שמן
1 גביע יוגורט (200 מ״ל), לגרסה פרווה מחליפים ביוגורט סויה
1 כפית תמצית וניל
¼ כפית תמצית שקדים
1 כוס קמח כוסמין או רגיל
¾ כוס קמח שקדים (75 גרם)
1 כפית אבקת אפייה
¼ כפית מלח
גרידה מתפוז שלם
לזיגוג וקישוט (לא חובה)
100 גרם אבקת סוכר
3־4 כפות מיץ תפוזים
לתפוזים המסוכרים
תפוז שלם
1 כוס מים
1 כוס סוכר
אופן ההכנה
1. לעוגה: מחממים תנור ל־180 מעלות.
2. בקערה גדולה טורפים ביצים וסוכר לתערובת אחידה (במטרפה, אני השתמשתי במיקסר יד).
3. מוסיפים את השמן והיוגורט תוך כדי ערבוב.
4. מוסיפים קמח, קמח שקדים, אבקת אפייה, מלח, תמצית וניל ותמצית שקדים ובוחשים את הכול, רק עד שהתערובת אחידה.
5. מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים במשך 35־40 דקות עד שהעוגה יציבה ומזהיבה וקיסם הננעץ בה יוצא יבש.
6. מצננים לחלוטין לפני שמצפים בזיגוג ומקשטים.
7. קליפות מסוכרות: שוטפים היטב את התפוז עם סבון ומייבשים.
8. קולפים את קליפת התפוז עם קולפן כך שתהיה דקה.
9. פורסים את הקליפות לפרוסות דקיקות בעזרת סכין חדה.
10. שמים את הקליפות בקלחת קטנה עם מים ומביאים לרתיחה.
11. מסננים מהמים, מחזירים את הקליפות לקלחת ומוסיפים מים חדשים.
12. חוזרים על פעולת ההרתחה והסינון 3 פעמים.
13. שמים את הקליפות חזרה בקלחת ומוסיפים סוכר ומים.
14.מביאים לרתיחה, מערבבים ומבשלים על אש קטנה במשך 20 דקות, עד שהסירופ מסמיך מעט.
15. מצננים ומעבירים לקופסה אטומה. כשמקשטים משתמשים בקליפות בלבד ללא הסירופ. הסירופ התפוזי נהדר לכל שימוש.
16. זיגוג וקישוט: בקערה קטנה שמים את אבקת הסוכר ומוסיפים 2־1 כפות מיץ. טורפים בעזרת מזלג עד שמגיעים לסמיכות של ציפוי – נוזלי אך לא מדי. מוסיפים עוד מיץ, רק כמה טיפות בכל פעם, ובוחשים היטב בין לבין. בעזרת כפית קטנה מצפים בזיגוג ומקשטים מיד בקליפות. כשהציפוי מתקרר הוא מתגבש והופך ליציב.
שומרים את העוגה מכוסה היטב בטמפרטורת החדר עד 12 שעות ומעבר לכך במקרר.
מגישים בטמפרטורת החדר.