טנזיה בשר עם תפוזים ובצלי שאלוט
מרכיבים
להכנת הבשר
קילו וחצי עד שניים צלי כתף מספר 5
2 בצלים לבנים פרוסים
רבע כוס שמן זית
1 כפית אגוז מוסקט
1 כפית פלפל אנגלי
2 עלי דפנה
להכנת התבשיל
3 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ דק
12 בצלי שאלוט קלופים
1 תפוז מפולט וחתוך לקוביות
מיץ משני תפוזים – תפוז דם ותפוז רגיל
10 פרוסות תפוז מיובש
1 כף סילאן
2 כפיות מלח
פלפל גרוס לפי הטעם
50 גרם שקדים קלויים קלות במחבת, ללא שמן
אופן ההכנה
1. לבשר: מחממים תנור ל־180 מעלות.
2. מניחים את הבצלים הפרוסים בתבנית.
3. מעליהם שמים שמן זית, אגוז מוסקט, עלי דפנה ופלפל אנגלי.
4. מניחים את הבשר על הבצל, מכסים ומכניסים לתנור לשעה וחצי עד שעתיים. אין צורך להוסיף נוזלים, הבצל והבשר יגירו מספיק וזה ישמש אותנו גם כציר נפלא.
5. מוציאים מהתנור ומצננים את הנתח מעט כדי שייפרס בקלות.
6. לתבשיל: בסיר רחב מטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה. מדי פעם מוסיפים מעט מים רותחים לקרמל את הבצל.
7. מוסיפים את בצלי השאלוט לכמה דקות על אש קטנה.
8. מוסיפים תפוז חתוך לקוביות, את המיץ מהתפוזים, סילאן, מלח ופלפל.
9. מעל הסיר מסננים את הציר מהבשר ומערבבים מעט עם כף עץ, כך שדרך המסננת יעבור חלק מהבצל שבושל בתנור.
10. חותכים את הבשר לקוביות גדולות ומוסיפים לסיר.
11. מוסיפים את פלחי התפוז המיובש ומבשלים כשעה וחצי על אש קטנטנה. ניתן להוסיף כוס מים על מנת שיהיו מספיק נוזלים.
12. מפזרים את השקדים מעל התבשיל ומגישים עם קוסקוס או אורז.