עוגת שקדים ותפוזים
מרכיבים
לעוגה
2 ביצים
1 כוס סוכר
½ כוס שמן
1 גביע יוגורט (200 מ״ל), לגרסה פרווה מחליפים ביוגורט סויה
1 כפית תמצית וניל
¼ כפית תמצית שקדים
1 כוס קמח כוסמין או רגיל
¾ כוס קמח שקדים (75 גרם)
1 כפית אבקת אפייה
¼ כפית מלח
גרידה מתפוז שלם
לזיגוג וקישוט (לא חובה)
100 גרם אבקת סוכר
3־4 כפות מיץ תפוזים
לתפוזים המסוכרים
תפוז שלם
1 כוס מים
1 כוס סוכר
אופן ההכנה
1. לעוגה: מחממים תנור ל־180 מעלות.
2. בקערה גדולה טורפים ביצים וסוכר לתערובת אחידה (במטרפה, אני השתמשתי במיקסר יד).
3. מוסיפים את השמן והיוגורט תוך כדי ערבוב.
4. מוסיפים קמח, קמח שקדים, אבקת אפייה, מלח, תמצית וניל ותמצית שקדים ובוחשים את הכול, רק עד שהתערובת אחידה.
5. מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים במשך 35־40 דקות עד שהעוגה יציבה ומזהיבה וקיסם הננעץ בה יוצא יבש.
6. מצננים לחלוטין לפני שמצפים בזיגוג ומקשטים.
7. קליפות מסוכרות: שוטפים היטב את התפוז עם סבון ומייבשים.
8. קולפים את קליפת התפוז עם קולפן כך שתהיה דקה.
9. פורסים את הקליפות לפרוסות דקיקות בעזרת סכין חדה.
10. שמים את הקליפות בקלחת קטנה עם מים ומביאים לרתיחה.
11. מסננים מהמים, מחזירים את הקליפות לקלחת ומוסיפים מים חדשים.
12. חוזרים על פעולת ההרתחה והסינון 3 פעמים.
13. שמים את הקליפות חזרה בקלחת ומוסיפים סוכר ומים.
14.מביאים לרתיחה, מערבבים ומבשלים על אש קטנה במשך 20 דקות, עד שהסירופ מסמיך מעט.
15. מצננים ומעבירים לקופסה אטומה. כשמקשטים משתמשים בקליפות בלבד ללא הסירופ. הסירופ התפוזי נהדר לכל שימוש.
16. זיגוג וקישוט: בקערה קטנה שמים את אבקת הסוכר ומוסיפים 2־1 כפות מיץ. טורפים בעזרת מזלג עד שמגיעים לסמיכות של ציפוי – נוזלי אך לא מדי. מוסיפים עוד מיץ, רק כמה טיפות בכל פעם, ובוחשים היטב בין לבין. בעזרת כפית קטנה מצפים בזיגוג ומקשטים מיד בקליפות. כשהציפוי מתקרר הוא מתגבש והופך ליציב.
שומרים את העוגה מכוסה היטב בטמפרטורת החדר עד 12 שעות ומעבר לכך במקרר.
מגישים בטמפרטורת החדר.