מרכיבים
1 כרוב לבן גדול
½1 כוסות עדשים ירוקות
½ כוס חיטה (אפשר להחליף באורז עגול)
2 בצלים קצוצים דק־דק (אפשר 1 סגול ואחד לבן)
1 כפית בהרט
½1 כפיות מלח
½ כפית פלפל שחור
3 שיני שום
1 כפית כוסברה טחונה
לרוטב
½1 כוסות מים רותחים
1/3 כוס רכז רימונים
מיץ מלימון סחוט
1 כף רסק עגבניות
2 כפות סילאן
1 כפית מלח
1 כפית נענע יבשה
½ כפית בהרט
ארבע כפות שמן זית
אופן ההכנה
- כרוב: חותכים את הקלח של הכרוב ומוציאים אותו החוצה עד האמצע. חולטים את הכרוב כ־20 דקות בסיר גדול עם מים רותחים. מצננים במים קרים ומפרידים את העלים.
- למילוי: מבשלים את החיטה כמו פסטה במשך 25 דקות ומסננים. גם את העדשים מבשלים בסיר עם שפע מים רותחים עד שהם רכים (25־30 דקות) ומסננים.
- במחבת גדולה מאדים את הבצלים הקצוצים בשמן זית עד שהם משחימים, מוסיפים את כל התבלינים ומטגנים עוד חמש דקות.
- מוסיפים את העדשים והחיטה ומערבבים.
- רוטב: מערבבים את כל חומרי הרוטב.
- הרכבה ובישול: מפרידים את עלי הכרוב וממלאים אותם. אם מעולם לא מילאתם כרוב, מומלץ לצפות בסרטונים ביוטיוב. זה פשוט מאוד.משמנים סיר סוטאז׳ שמתאים לתנור, ומניחים בתחתית את כל החלקים של הכרוב שנשארו ללא מילוי.
- מניחים את עלי הכרוב המלאים בסיר בצפיפות ומוזגים את הרוטב על המילוי.
- מביאים לרתיחה, מכסים במכסה ומבשלים כעשרים דקות.
- מעבירים לתנור ואופים כשעה וחצי על 190 מעלות טורבו מכוסה וחצי שעה נוספת ללא מכסה. שימו לב שלא חסרים נוזלים כדי שהכרוב לא יתייבש ויישרף.