מרכיבים
4 כפות שמן זית
2 בצלים קצוצים דק
½1 כפיות מלח
½ כפית פלפל שחור
3 שיני שום
2 סלסילות פטריות חתוכות גס
3 גבעולי סלרי שטופים עם העלים קצוצים דק
1 חבילת פטריות מיובשות (25 גרם) מושרות בכוס מים רותחים 20 דקות
½1 כוסות עדשים ירוקות
½1 ליטר מים
1 כף מיסו
½ כוס קוואקר
1 כף רוטב סויה
1 כף סירופ מייפל
אופן ההכנה
- בסיר גדול מחממים שמן זית ומטגנים את הבצלים במשך 20־30 דקות עד שהם משחימים.
- מוסיפים מלח, פלפל ושום ומאדים כדקה.
- מוסיפים את הפטריות לעוד כעשר דקות, עד שהנוזלים מתאדים.
- מוסיפים סלרי, פטריות מיובשות עם המים, עדשים ומים רותחים.
- מביאים לרתיחה, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים עם מכסה כשעה.
- מוציאים כוס מרק לספל ומערבבים פנימה את המיסו עד שהוא נמס. מחזירים לסיר.
- מוסיפים גם קוואקר, סויה ומייפל, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 5 דקות.
טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.