מרכיבים
4 יחידות דלעת ערמונים
3 כפות שמן זית
מלח ופלפל
למילוי:
1 כוס עדשים
4 כפות שמן זית
2 בצלים קצוצים דק־דק (אפשר 1 סגול ואחד לבן)
½1 כפיות מלח
½ כפית פלפל שחור
3 שיני שום
1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנטנות
חופן פטרוזיליה קצוצה
1/3 כוס צנוברים קלויים קלות על מחבת ללא שמן
1/3 כוס טחינה גולמית
אופן ההכנה
- מבשלים את העדשים בסיר עם שפע מים רותחים עד שהן רכות (25־30 דקות) ומסננים.
- חוצים את הדלועים ומנקים מהגרעינים.
- מניחים אותן בתבנית מרופדת בנייר אפייה, כשהן עם החלק הפתוח כלפי מעלה ומברישים בשמן זית בנדיבות.
- בוזקים מלח ופלפל.
- אופים כ־45 דקות ב־190 מעלות עד שהן רכות ומשחימות מעט.
- מכינים את המילוי: במחבת גדולה מחממים שמן זית ומאדים את הבצלים 20־30 דקות, עד שהם משחימים.
- מוסיפים מלח, פלפל ושום ומאדים כדקה נוספת.
- מוסיפים את קוביות הפלפלים לעוד 10 דקות.
- מכבים את האש, מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ומערבבים.
- מוסיפים את רוב הצנוברים למילוי, משאירים מעט לקישוט למעלה.
- ממלאים כל חצי דלעת בנדיבות (אפשר לדחוס קצת עם כף) ומקשטים עם הצנוברים.
- רגע לפני שאוכלים, מזלפים טחינה גולמית.
מגישים חם.