מרכיבים
1 קילו פרגיות נקיות
4 שיני שום כתושות
2 כפות דבש
1 כפית פפריקה מעושנת
½ כפית ראס אל חנות
½ כפית מלח
1/3 כפית פלפל
½ כוס מים רותחים
3־4 גזרים חתוכים לטבעות
1 קולורבי קלוף וחתוך לקוביות גדולות
* אפשר להחליף את הגזרים והקולורבי בתפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות
להגשה: בצל ירוק קצוץ
אופן הכנה
- מחממים שמן במחבת גדולה.
- מטגנים את הפרגיות 10 דקות מכל צד עד שהן שחומות.
- בכוס גדולה בוחשים את כל התבלינים במים רותחים.
- מפזרים את הגזרים והקולורבי בין הפרגיות ומוזגים את הרוטב (בעיקר על הפרגיות).
- מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 60 דקות על אש קטנה, הופכים את הפרגיות פעמיים במהלך הבישול.
מגישים חם, עם בצל ירוק קצוץ.