מרכיבים
שיניים קלופות משני ראשי שום (אפשר גם יותר)
שמן זית לכיסוי (כוס או יותר)
½ כפית מלח
אופן ההכנה
- שמים את שיני השום בכלי שמתאים לתנור (תבנית או סיר ברזל).
- מכסים בשמן זית עד שכל השום יהיה ממש מכוסה ומפזרים מלח.
- אופים 45־60 דקות על 160 מעלות.
- אחרי חצי שעה בודקים את השום – אם סכין ננעצת בו בקלות השום מוכן.
- מצננים, מעבירים לצנצנת נקייה (עדיף מעוקרת), ושומרים במקרר.
גם השמן מדהים כמובן, לא שופכים אותו אלא משתמשים בו בכל תבשיל שמתאים לשום.