המנהג לאכול פירות יבשים בט"ו בשבט התקבע (בעיקר ברשתות השיווק) בגלל עניין ההיסטורי שאין לו קשר לימינו. בעבר הרחוק, כשרצו לאכול בקהילות היהודיות בגולה פירות משבעת המינים ש״מזכירים את ארץ ישראל״, לא הייתה ברירה אלא לאכול פירות יבשים – שהרי טריים לא היו. מכאן ועד קיווי ותות מיובש הדרך ארוכה.
מנהג הנטיעות החל בסוף המאה ה־19 עם תנועת ההתיישבות והעלייה הראשונה, אלו רצו לחגוג את חשיבות הטבע והסמליות שבנטיעה בארץ ישראל, שנים רבות לפני קום המדינה, וט״ו בשבט היה נשמע לכולם כמו יום מתאים לקשור אליו נושאים של טבע.
ט״ו בשבט הוא כבר מזמן לא חג של הפירות היבשים, פירות יבשים אנחנו אוכלים כל השנה (בעיקר תמרים, חמוציות ומנגו מיובש) ומאז שהילדים גדלו, גם הנטיעות הן כבר לא עניין לעסוק בו.
אם כך, איך בכל זאת נציין את ראש השנה לאילנות? עם פירות וירקות טריים!
סלטים תמיד יהיו הארוחה המועדפת עליי, ונראה לי שאני לא לבד, ארוחה בלי סלט היא ארוחה מבוזבזת! החלק שאני הכי אוהבת – להמציא סלטים ממה שיש לי במקרר. בשבוע שעבר קיבלתי ארגז ירקות מלא בכל טוב ללא שום תכנון, והחלטתי שכל הארגז הזה הולך להפוך לסלטים תוך יום. אז נכנסתי למטבח ליום של המצאות, ומה אגיד לכם? יצא טעים!

סלט ברוקולי טרי ותותים עם ויניגרט תותים
אוהבים ברוקולי חי? הסלט הזה בשבילכם. הוא מפתיע ומיוחד עם רוטב מושלם שמנצל את כל התותים שיש לכם במקרר
מרכיבים
1 ראש חסה לליק/סלנובה, חתוכה גס
1 ראש ברוקולי טרי, חתוך לפרחים קטנים
4־5 תותים גדולים חתוכים לפרוסות
2־3 צנוניות פרוסות דק
חופן קרוטונים (אפשר להחליף בקשיו או פקאנים)
ויניגרט תותים
4־5 תותים גדולים, חתוכים
3 כפות שמן זית
מיץ מ־½ לימון
¼ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
1 כף דבש
אופן ההכנה
- מניחים את כל הרכיבים בקערה לפי סדר הרשימה.
- ויניגרט: בכוס מתאימה לבלנדר מוט שמים את כל מרכיבי הרוטב וטוחנים למרקם אחיד.
- סמוך להגשה מוסיפים את הרוטב לסלט ומערבבים.

סלט בטטה צלויה עם גבינת עיזים
סלט טעים ומיוחד, מושלם לאירוח. שמתי לב שאני ממש אוהבת בטטות בסלטים שלי! גם אתם?
מרכיבים
2־3 בטטות גדולות ומאורכות
½ צרור פטרוזיליה קצוצה
150 גרם גבינת עיזים פרומעז, בחתיכות
½ כוס פיסטוקים
½ כוס חמוציות
3 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון
מלח ופלפל
אופן ההכנה
- מקלפים את הבטטות וחותכים לפרוסות בעובי 1.5 ס״מ.
- מניחים אותן על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים אותן בשמן זית ובוזקים מעט מלח מעל.
- אופים כ־30 דקות ב־200 מעלות, עד שהבטטות רכות. מצננים.
- קולים על מחבת ללא שמן את הפיסטוקים כמה דקות, עד שהם מפיצים ניחוח נעים. בקערה מניחים פטרוזיליה קצוצה ועליה את הבטטות והגבינה.
- מפזרים פיסטוקים וחמוציות וסמוך להגשה מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל.

סלט כרובית צלויה
כרובית צלויה היא תמיד חגיגה ולכן להוסיף אותה לסלט זה פשוט רעיון מושלם
מרכיבים
1 כרובית בינונית חתוכה לפרחים
למרינדה
1/3 כוס שמן זית
1 כפית כורכום
1 כפית כמון
½ כפית פלפל שחור
½ כפית מלח
1/3 כפית קינמון
לסלט
1 צרור רוקט
¼ בצל סגול פרוס דק
½ כוס שקדים פרוסים
לרוטב
3 כפות טחינה גולמית מעורבבת עם 3 כפות מים קרים
3 כפות יוגורט
1 שן שום קטנה כתושה
קורט מלח ופלפל
1 כף מיץ לימון
אופן ההכנה
- מערבבים היטב את שמן הזית וכל התבלינים.
- שמים את הכרובית בקערה עם מכסה (אפשר גם להשתמש בצלחת) ומוזגים על הכרובית את המרינדה. סוגרים ומערבבים היטב עד שכל הכרובית מצופה בתבלינים.
- מעבירים את הכרובית לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך 45־55 דקות בחום של 180 מעלות עד שהכרובית רכה ומעט שחומה ומצננים.
- מרכיבים את הסלט: בקערה גדולה מניחים רוקט, עליו מניחים את הכרובית, הבצל והשקדים.
- מערבבים את כל חומרי הרוטב ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
סמוך להגשה מוסיפים את הרוטב ומערבבים.
* אפשר להגיש גם רק עם טחינה גולמית וקצת מיץ לימון.