מרכיבים
2־3 בטטות גדולות ומאורכות
½ צרור פטרוזיליה קצוצה
150 גרם גבינת עיזים פרומעז, בחתיכות
½ כוס פיסטוקים
½ כוס חמוציות
3 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון
מלח ופלפל
אופן ההכנה
- מקלפים את הבטטות וחותכים לפרוסות בעובי 1.5 ס״מ.
- מניחים אותן על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים אותן בשמן זית ובוזקים מעט מלח מעל.
- אופים כ־30 דקות ב־200 מעלות, עד שהבטטות רכות. מצננים.
- קולים על מחבת ללא שמן את הפיסטוקים כמה דקות, עד שהם מפיצים ניחוח נעים. בקערה מניחים פטרוזיליה קצוצה ועליה את הבטטות והגבינה.
- מפזרים פיסטוקים וחמוציות וסמוך להגשה מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל.