מרכיבים
1 כרובית בינונית חתוכה לפרחים
למרינדה
1/3 כוס שמן זית
1 כפית כורכום
1 כפית כמון
½ כפית פלפל שחור
½ כפית מלח
1/3 כפית קינמון
לסלט
1 צרור רוקט
¼ בצל סגול פרוס דק
½ כוס שקדים פרוסים
לרוטב
3 כפות טחינה גולמית מעורבבת עם 3 כפות מים קרים
3 כפות יוגורט
1 שן שום קטנה כתושה
קורט מלח ופלפל
1 כף מיץ לימון
אופן ההכנה
- מערבבים היטב את שמן הזית וכל התבלינים.
- שמים את הכרובית בקערה עם מכסה (אפשר גם להשתמש בצלחת) ומוזגים על הכרובית את המרינדה. סוגרים ומערבבים היטב עד שכל הכרובית מצופה בתבלינים.
- מעבירים את הכרובית לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך 45־55 דקות בחום של 180 מעלות עד שהכרובית רכה ומעט שחומה ומצננים.
- מרכיבים את הסלט: בקערה גדולה מניחים רוקט, עליו מניחים את הכרובית, הבצל והשקדים.
- מערבבים את כל חומרי הרוטב ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
סמוך להגשה מוסיפים את הרוטב ומערבבים.
* אפשר להגיש גם רק עם טחינה גולמית וקצת מיץ לימון.