מרכיבים
225 גרם חמאה
1 כוס (200 גרם) סוכר חום בהיר
½1 כוסות קמח
½ כפית מלח
1/3 כוס (80 מ״ל) סירופ תירס (או גלוקוזה)
2 כפות שמנת מתוקה
½1 כוסות אגוזי לוז קלויים ללא הקליפה
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־180 מעלות.
2. מקציפים 110 גרם חמאה עם 2/3 כוס סוכר חום בהיר, כשתי דקות.
3. מוסיפים קמח ו־¼ כפית מהמלח ומערבבים עד לאיחוד.
4. משטחים בתבנית עם הידיים ואופים כ־20 דקות, עד שמזהיב.
5. מצננים כרבע שעה ומנמיכים את טמפרטורת התנור ל־160 מעלות.
6. בסיר קטן מערבבים סירופ תירס, שמנת, ¼ כפית מלח, 115 גרם חמאה ו־1/3 כוס סוכר חום. מביאים לרתיחה ומבשלים דקה נוספת.
7. מוסיפים את האגוזים ושופכים על הבצק המצונן. מפזרים באופן אחיד.
8. אופים כ־15 דקות עד שהמרכז מבעבע, מצננים כשעה ומעבירים למקרר לשעה נוספת לפני החיתוך.
שומרים בכלי אטום כיומיים (או במקרר שבוע).