רוצים ליהנות מהיתרונות הבריאותיים של הנענע? טיפ חשוב: הוסיפו אותה למים לא רותחים. אחרי שאתם מוזגים את המים לתה, המתינו מעט לפני שאתם מוסיפים את הנענע (כמו עם דבש). אז יאללה, שימו נענע לא רק בתה, אבל גם בתה זה נפלא.
קציצות דגים
קציצות טעימות במיוחד שכולם אוהבים. כשאני רוצה להכין סיר שיתחסל בדקות – זה המתכון שאני בוחרת

מרכיבים
לקציצות
חופן פטרוזיליה
חופן כוסברה
25 עלי נענע
½ קילו דג קרפיון טחון
½ קילו דג קוד טחון (אפשר גם רק אחד מהם)
½1 כפיות מלח
1 כף פפריקה
½ כפית כורכום
½ פלפל שחור
1 כפית ראס אל חנות
1 ביצה
1 כוס פירורי לחם
לרוטב
3 כפות שמן
2 שיני שום פרוסות
1 כף פפריקה
1 כפית נענע יבשה
½ כפית מלח
½ כפית ראס אל חנות
1 כף גדושה רסק עגבניות
1 כוס מים
אופן ההכנה
1. במעבד מזון שמים את הדג, את עשבי התיבול ואת כל התבלינים ומעבדים בפולסים קצרים לתערובת קצוצה דק (אבל לא יתר על המידה).
2. מעבירים את התערובת לקערה, מוסיפים ביצה ופירורי לחם ומערבבים היטב.
3. בידיים רטובות יוצרים מהתערובת קציצות מעט שטוחות. מחממים שמן בסיר ומטגנים את הקציצות כמה דקות מכל צד, מעבירים לצלחת נפרדת.
4. רוטב: בסיר סוטאז׳ גדול מחממים שמן ומטגנים את השום כדקה. מוסיפים את כל שאר המרכיבים, בוחשים ומביאים לרתיחה.
5. מחזירים את הקציצות לסיר, בחפיפה קלה כדי שכולן ייכנסו. הקציצות עדינות ולכן מנערים מדי פעם את הסיר כדי שיתכסו ברוטב. מבשלים 35 דקות עד שהן מוכנות (מומלץ לטעום אחת).
מגישים חם על אורז או לצד חלה טרייה.
גלידת שוקולד מנטה

לתבנית אינגליש קייק באורך 30 ס״מ
מרכיבים
500 מ״ל שמנת מתוקה להקצפה 38% שומן
צרור גדול של נענע שטופה
2/3 פחית (300 גרם) חלב מרוכז
120 גרם שוקולד מנטה
מעט עלי נענע לקישוט
אופן ההכנה
1. בסיר קטן שמים את השמנת ואת צרור הנענע ומביאים לסף רתיחה.
2. מבשלים 5 דקות על אש קטנה ומסירים מהאש.
3. מעבירים את השמנת עם הנענע לקופסה ומצננים לפחות 6 שעות ועדיף 12.
4. מסננים את השמנת ונפטרים מהנענע.
5. במיקסר עם וו הקצפה מקציפים את השמנת לקצפת יציבה אך רכה (לא נוקשה מדי). השמנת חייבת להיות קרה מאוד, אחרת היא לא תהפוך לקצפת.
6. מוסיפים את החלב המרוכז, ובמהירות נמוכה טורפים אותו לתוך הקצפת.
7. מסירים את הקערה מהמיקסר ומוסיפים מחצית מהשוקולד.
8. מערבבים בתנועות קיפול גדולות.
9. מעבירים את התערובת לתבנית ומיישרים.
10. מקפיאים כחצי שעה ואז מוציאים ומוסיפים את שאר השוקולד ומקשטים בעוד שוקולד ועלי נענע.
11. מקפיאים לעוד 6־10 שעות לפני שמגישים.
12. אחרי שהגלידה קופאת אפשר לכסות את התבנית בניילון.
הגלידה במיטבה בימים הראשונים ונשמרת כשבועיים במקפיא.
סלט עשבים
את הסלט הגאוני הזה אכלתי לראשונה במסעדה של אסף לפני המון שנים והוא היה כל כך טעים ומפתיע, שהוא הפך להיות מיד בן–בית אהוב. מה שמיוחד בסלט הזה הוא שמשתמשים בו בכמות עשבי תיבול מוגזמת ובעצם – זה כל הסלט – רק עשבי תיבול. קשה להסביר את ההרגשה של אכילת ערמת פטרוזיליה וכוסברה, וגם כשאני מכינה לעצמי את הסלט הזה אני כל פעם מתפלאת מחדש – איפה הסלט? רק עשבי תיבול? כן! וזה כל הקסם

3־4 מנות
מרכיבים
צרור פטרוזיליה שלם (בעיקר עלים, פחות גבעולים)
צרור כוסברה שלם (בעיקר עלים, פחות גבעולים)
חופן עלי נענע נקיים ושטופים (1 כוס)
½ כוס חמוציות
חופן שבבי שקדים קלויים
1 אפרסמון חתוך לרצועות דקות (או פרי אהוב אחר)
לרוטב:
מיץ מחצי לימון טרי
4־3 כפות שמן זית איכותי
כפית סירופ מייפל (לא חובה)
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
1. שוטפים היטב את הפטרוזיליה והכוסברה ומייבשים.
2. מערבבים את כל חומרי הסלט, מוסיפים את השמן והלימון ומתבלים במלח ופלפל. מגישים מיד.