מרכיבים
לקציצות
חופן פטרוזיליה
חופן כוסברה
25 עלי נענע
½ קילו דג קרפיון טחון
½ קילו דג קוד טחון (אפשר גם רק אחד מהם)
½1 כפיות מלח
1 כף פפריקה
½ כפית כורכום
½ פלפל שחור
1 כפית ראס אל חנות
1 ביצה
1 כוס פירורי לחם
לרוטב
3 כפות שמן
2 שיני שום פרוסות
1 כף פפריקה
1 כפית נענע יבשה
½ כפית מלח
½ כפית ראס אל חנות
1 כף גדושה רסק עגבניות
1 כוס מים
אופן ההכנה
1. במעבד מזון שמים את הדג, את עשבי התיבול ואת כל התבלינים ומעבדים בפולסים קצרים לתערובת קצוצה דק (אבל לא יתר על המידה).
2. מעבירים את התערובת לקערה, מוסיפים ביצה ופירורי לחם ומערבבים היטב.
3. בידיים רטובות יוצרים מהתערובת קציצות מעט שטוחות. מחממים שמן בסיר ומטגנים את הקציצות כמה דקות מכל צד, מעבירים לצלחת נפרדת.
4. רוטב: בסיר סוטאז׳ גדול מחממים שמן ומטגנים את השום כדקה. מוסיפים את כל שאר המרכיבים, בוחשים ומביאים לרתיחה.
5. מחזירים את הקציצות לסיר, בחפיפה קלה כדי שכולן ייכנסו. הקציצות עדינות ולכן מנערים מדי פעם את הסיר כדי שיתכסו ברוטב. מבשלים 35 דקות עד שהן מוכנות (מומלץ לטעום אחת).
מגישים חם על אורז או לצד חלה טרייה.