מרכיבים
500 מ״ל שמנת מתוקה להקצפה 38% שומן
צרור גדול של נענע שטופה
2/3 פחית (300 גרם) חלב מרוכז
120 גרם שוקולד מנטה
מעט עלי נענע לקישוט
אופן ההכנה
1. בסיר קטן שמים את השמנת ואת צרור הנענע ומביאים לסף רתיחה.
2. מבשלים 5 דקות על אש קטנה ומסירים מהאש.
3. מעבירים את השמנת עם הנענע לקופסה ומצננים לפחות 6 שעות ועדיף 12.
4. מסננים את השמנת ונפטרים מהנענע.
5. במיקסר עם וו הקצפה מקציפים את השמנת לקצפת יציבה אך רכה (לא נוקשה מדי). השמנת חייבת להיות קרה מאוד, אחרת היא לא תהפוך לקצפת.
6. מוסיפים את החלב המרוכז, ובמהירות נמוכה טורפים אותו לתוך הקצפת.
7. מסירים את הקערה מהמיקסר ומוסיפים מחצית מהשוקולד.
8. מערבבים בתנועות קיפול גדולות.
9. מעבירים את התערובת לתבנית ומיישרים.
10. מקפיאים כחצי שעה ואז מוציאים ומוסיפים את שאר השוקולד ומקשטים בעוד שוקולד ועלי נענע.
11. מקפיאים לעוד 6־10 שעות לפני שמגישים.
12. אחרי שהגלידה קופאת אפשר לכסות את התבנית בניילון.
הגלידה במיטבה בימים הראשונים ונשמרת כשבועיים במקפיא.