
פרגיות עם חצילים ובצל ירוק
מרכיבים
2 כפות שמן
1 קילו פרגיות
מלח ופלפל
2 כפות שמן נוספות
1 חציל חתוך לקוביות
1 זוקיני חתוך לקוביות (או חציל נוסף)
¼ כוס מים
צרור בצל ירוק נקי וחתוך גס
לרוטב
¾ כוס מים רותחים
½ כפית פלפל שחור
1 כפית מלח
1 כפית ג׳ינג׳ר
1 כפית שום
2 כפות סויה
¼ כפית קינמון
¼ כפית כורכום
אופן ההכנה
1. מחממים שמן במחבת גדולה / סיר סוטאז׳.
2. מטגנים את הפרגיות 10 דקות מכל צד עד שהן שחומות, ומעבירים לצלחת.
3. מוסיפים למחבת שתי כפות שמן ומוסיפים את החצילים והקישואים. מטגנים עד שהם רכים ומוסיפים רבע כוס מים כדי שלא יישרפו.
4. מפזרים בצל ירוק ומחזירים את הפרגיות.
5. בכוס גדולה בוחשים את כל התבלינים במים הרותחים ומוזגים על הפרגיות.
6. מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 60 דקות על אש קטנה, הופכים את הפרגיות פעמיים במהלך הבישול.
מגישים חם, עם הרבה בצל ירוק קצוץ.

חומוס בצל ירוק
מרכיבים
½ חבילת בצל ירוק (8־10 גבעולים)
צרור כוסברה
מיץ מחצי לימון
½ כפית מלח
½ כפית כמון
1 שן שום
לקישוט
2 כפות שמן זית
½ קופסת שימורים של גרגירי חומוס, מסוננים מהנוזלים
מלח ופלפל לפי הטעם
¼ כפית כמון
¼ כפית בורכום
¼ כפית פפריקה מתוקה
אופן ההכנה
1. שמים במעבד מזון את גרגירי החומוס עם הנוזלים (אם אין לכם נוזלים הוסיפו חצי כוס מים ועוד לפי הצורך), כוסברה, טחינה גולמית, לימון, שום, כמון ומלח וטוחנים עד שנוצר ממרח אחיד וחלק. מוסיפים עוד מים אם הממרח נראה לכם סמיך מדי.
2. טועמים ומוסיפים מלח וטחינה לפי הטעם. חשוב לזכור שהחומוס מתייצב ומתקשה בקירור ולכן עדיף להכין חומוס דליל מעט יותר מהתוצאה הרצויה. אפשר לשמור את החומוס בקירור עד שלושה ימים.
3. קישוט: במחבת גדולה שמים את כל החומרים ומקפיצים כעשר דקות.
מסדרים את החומוס בצלחת ומעליו את הקישוט ומגישים.

פריטטה עם תפוחי אדמה ובצל ירוק
מרכיבים
2 כפות שמן זית
3־4 תפוחי אדמה בינוניים
צרור בצל ירוק קצוץ גס
4־5 ביצים
50 גרם פרמזן מגוררת (לא חובה)
¼ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
¼ כפית פפריקה
¼ כפית כורכום
אופן ההכנה
1. שמים את תפוחי האדמה בסיר גדול עם שפע מים, מביאים לרתיחה ומבשלים במשך 40־60 דקות עד שהם רכים מאוד. מסננים מהמים ומסירים את הקליפה.
2. טורפים את הביצים עם פרמזן, מלח ופלפל, פפריקה וכורכום.
3. חותכים את תפוחי האדמה לקוביות גדולות ומוסיפים לתערובת הביצים. ומוסיפים את הבצל הירוק.
4. מחממים שמן במחבת בקוטר 22־24 ס"מ ומעבירים אליו את כל הבלילה.
5. מנמיכים לאש הקטנה ביותר ומטגנים בערך 10־15 דקות עד שהתחתית יציבה ושחומה.
6. מעבירים את הפריטטה לצלחת והופכים חזרה למחבת לטיגון מהצד השני במשך 5־10 דקות נוספות.
מגישים חם עם עוד בצל ירוק קצוץ.