מרכיבים
2 כפות שמן זית
3־4 תפוחי אדמה בינוניים
צרור בצל ירוק קצוץ גס
4־5 ביצים
50 גרם פרמזן מגוררת (לא חובה)
¼ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
¼ כפית פפריקה
¼ כפית כורכום
אופן ההכנה
1. שמים את תפוחי האדמה בסיר גדול עם שפע מים, מביאים לרתיחה ומבשלים במשך 40־60 דקות עד שהם רכים מאוד. מסננים מהמים ומסירים את הקליפה.
2. טורפים את הביצים עם פרמזן, מלח ופלפל, פפריקה וכורכום.
3. חותכים את תפוחי האדמה לקוביות גדולות ומוסיפים לתערובת הביצים. ומוסיפים את הבצל הירוק.
4. מחממים שמן במחבת בקוטר 22־24 ס"מ ומעבירים אליו את כל הבלילה.
5. מנמיכים לאש הקטנה ביותר ומטגנים בערך 10־15 דקות עד שהתחתית יציבה ושחומה.
6. מעבירים את הפריטטה לצלחת והופכים חזרה למחבת לטיגון מהצד השני במשך 5־10 דקות נוספות.
מגישים חם עם עוד בצל ירוק קצוץ.