אם שוטטתם בשנה האחרונה ברחבי האינטרנט אין סיכוי שלא נתקלתם בטרנד החמוד הזה. ואם לא נתקלתם – בשביל זה אני פה! אז על מה מדובר? על טרנד הפלטות.
זה טרנד שהתחיל כפלטת חמאה בטיקטוק. כמו כל הדברים הוויראליים, הוא התפשט בזכות סרטון של כוכבת הרשת ג'סטין דוריון, שפרסמה בספטמבר האחרון את הסרטון הראשון בנושא. הסרטון צבר 9 מיליון צפיות במהירות שיא וגרף אחריו עוד אלפי סרטונים עם ההאשטג "לוח חמאה" וכל השאר היסטוריה. אז מה עושים בטרנד המקורי? פשוט מורחים חמאה רכה על פלטת הגשה ומקשטים את החמאה בכל מיני דברים טעימים כמו עשבי תיבול, שום קונפי, מלח גס ועוד ועוד. זה מושלם לאירוח וזה מצטלם נפלא.
אחרי פלטות החמאה התחילו להופיע עוד המון פלטות – פלטת חמאת בוטנים או שוקולד שמפזרים עליהן עוגיות, פלטות לאבנה, פלטות גבינה ועוד.
הרעיון פשוט מאוד. רוצים לארח בראנץ׳ בסטייל ובלי הרבה מאמץ? מחפשים משהו מיוחד למרכז השולחן? בוחרים ממרח שאוהבים ומקשטים אותו בטעמים שמחמיאים לו! מוסיפים פחמימות לרוב ויש לנו מנה מנצחת. זה קל להכנה, אפשר להיות יצירתיים ולהמציא רעיונות חדשים, כדאי לקפוץ למעדנייה הקרובה או פשוט לפתוח את המקרר ולראות מה יש.
פﬥטת גבינה וסלמון מעושן

מרכיבים
250 גרם גבינת שמנת (האחוזים לבחירתכם, אני השתמשתי ב־5%)
100 גרם סלמון חתוך לפרוסות שמגולגלות
2 צנוניות חתוכות לפרוסות דקות
כפית צלפים
חופן עירית קצוצה
מעט עלי שמיר טריים
גרידת לימון (חשוב!)
אופן ההכנה
- מורחים גבינה על הפלטה בנדיבות.
- מפזרים את כל המרכיבים.
מגישים מיד עם טוסטים או בייגל.
פﬥטת סביח

מרכיבים
1 כוס טחינה גולמית
1 חציל
2 ביצים קשות, פרוסות
1 פלפל צ׳ילי פרוס דק־דק
כפית עמבה
½ עגבנייה קצוצה לקוביות
מעט פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
- פורסים את החציל לפרוסות בעובי חצי ס״מ. מניחים את הפרוסות על נייר אפייה ומשמנים אותן בשמן זית משני הצדדים.
- אופים בתנור שחומם מראש ל־200 מעלות כחצי שעה או עד שהחצילים מזהיבים.
- מכינים את הטחינה הגולמית עם מים קרים, טיפה מיץ לימון ומלח. חשוב להגיע לתוצאה סמיכה, אז אל תשימו יותר מדי מים.
- הרכבה: מורחים טחינה על הפלטה בנדיבות ומפזרים את כל המרכיבים.
מגישים מיד עם חמוצים ופיתות.
פﬥטת חומוס

מרכיבים
250 גרם ממרח חומוס
100 גרם גרגירי חומוס מבושלים/משומרים/קפואים
100 גרם פטריות שמפיניון
¼ בצל סגול פרוס לפרוסות
חופן צנוברים
מעט פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
- שמים את גרגירי החומוס במחבת עם מעט שמן, מוסיפים רבע כפית כורכום, רבע כפית פפריקה, מעט מלח ופלפל ומטגנים כ־10 דקות. מצננים.
- קולים את הצנוברים על מחבת ללא שמן עד שהם מזהיבים.
- פורסים את הפטריות לפרוסות ומטגנים אותן במעט שמן זית, מוסיפים מלח ופלפל ומצננים.
- הרכבה: מורחים חומוס על הפלטה בנדיבות ומפזרים את כל המרכיבים.
מגישים מיד עם פיתות או בייגלה ירושלמי.