מרכיבים
1 כוס טחינה גולמית
1 חציל
2 ביצים קשות, פרוסות
1 פלפל צ׳ילי פרוס דק־דק
כפית עמבה
½ עגבנייה קצוצה לקוביות
מעט פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
- פורסים את החציל לפרוסות בעובי חצי ס״מ. מניחים את הפרוסות על נייר אפייה ומשמנים אותן בשמן זית משני הצדדים.
- אופים בתנור שחומם מראש ל־200 מעלות כחצי שעה או עד שהחצילים מזהיבים.
- מכינים את הטחינה הגולמית עם מים קרים, טיפה מיץ לימון ומלח. חשוב להגיע לתוצאה סמיכה, אז אל תשימו יותר מדי מים.
- הרכבה: מורחים טחינה על הפלטה בנדיבות ומפזרים את כל המרכיבים.
מגישים מיד עם חמוצים ופיתות.