מרכיבים
1 בטטה קלופה
1 בצל
2 פרוסות חלה/לחם רטובות וסחוטות מהמים
1 ביצה
תבלינים
1 כפית אבקת שום
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית כמון
1 כפית כורכום
1 כפית כוסברה יבשה
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
½ כפית קינמון
לרוטב
3 כפות שמן זית
3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
½ כפית אבקת שום
2 כוסות מים
1 כף סילאן
אופן ההכנה
1. מגררים את תפוח האדמה, הבטטה והבצל בפומפייה (הכי נוח במעבד מזון) וסוחטים מנוזלים.
2. מערבבים היטב את כל חומרי הקציצות לעיסה אחידה.
3. יוצרים קציצות בגודל כדור פינג־פונג ומשטחים אותן מעט.
4. במחבת גדולה מחממים שמן ומטגנים את הקציצות כמה דקות מכל צד עד שהן שחומות.
5. מוציאים את הקציצות לצלחת בצד ומוסיפים לאותה מחבת את קוביות תפוחי האדמה ואת התבלינים + כף שמן.
6. מטגנים כ־10 דקות עד שהן שחומות.
7. מוציאים את תפוחי האדמה ומחזירים את הקציצות מסודרות יפה.
8. מניחים מעליהן וביניהן את תפוחי האדמה ומוסיפים מים וסילאן.
9. מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 45 דקות.
מגישים חם.