מרכיבים
לקציצות
500 גרם בשר טחון
250 גרם דלעת (אפשר להחליף בתפו״א)
1 בצל
½ כוס פירורי לחם
1 ביצה
תבלינים
1 כפית אבקת שום
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית בזיליקום יבש
1 כפית אורגנו יבש
1 כפית פטרוזיליה יבשה
½ כפית רוזמרין יבש
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
לרוטב
3 כפות שמן
1 בצל קצוץ דק דק
1 צנצנת רוטב עגבניות פאסאטה של מוּטי
2 כוסות מים
1 כפית אבקת שום
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית אורגנו יבש
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
2 כפיות סוכר
250 גרם דלעת חתוכה לקוביות (לא חובה)
אופן ההכנה
1. מגררים את הדלעת והבצל בפומפייה (הכי נוח במעבד מזון) וסוחטים מנוזלים.
2. מערבבים היטב את כל חומרי הקציצות לעיסה אחידה ויוצרים קציצות קטנות.
3. רוטב: בסיר גדול שמים שמן ומטגנים את הבצל כרבע שעה.
4. מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומערבבים לרוטב אחיד.
5. מוסיפים את הקציצות לתוך הרוטב וביניהן מפזרים קוביות דלעת.
6. מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 45 דקות.
מגישים חם עם פסטה או אורז.