מרכיבים:
1 קילו עוף – כרעיים ושוקיים
¼ כוס שמן זית
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור (או פחות)
1 כרובית נקייה מפורקת לפרחים גדולים
3 בצלים קצוצים
1 קילו גזר קלוף וחתוך לטבעות
1 כף סוכר
לרוטב:
1 ליטר מים רותחים
1 כף מלח
1 כף פפריקה
½ כף כורכום
1 כפית פלפל שחור
2 כפות רסק עגבניות
אופן ההכנה:
- מחממים 3 כפות שמן במחבת גדולה / סיר סוטאז'.
- מטגנים את העוף 10 דקות מכל צד עד שהוא שחום, ומעבירים לצלחת בצד.
- מוסיפים למחבת 2 כפות שמן ומוסיפים את הכרובית. מטגנים עד שהיא מקבלת צריבה יפה ומוציאים לצלחת בצד.
- מוסיפים למחבת 2 כפות שמן ומוסיפים בצל, גזר וסוכר. מטגנים כחצי שעה עם ערבוב מדי פעם, עד שהגזר רך ומתקבל מרקם ריבתי.
- מחזירים את העוף והכרובית לסיר ומתבלים במלח ופלפל.
- בכוס גדולה בוחשים את כל התבלינים והמים הרותחים, מוזגים על הכול ומביאים לרתיחה.
- מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים שעתיים וחצי על אש קטנה. (אם לקראת סוף הבישול יש נוזלים בסיר פותחים את המכסה ומאדים אותם עד שנוצר רוטב סמיך).