מצרכים:
2 קישואים
זוקיני ירוק
זוקיני צהוב
2 פלפלים צהובים
2 פלפלים אדומים
2 פלפלים ירוקים
2 פלפלים כתומים
בצל גדול
2 חבילות רסק עגבניות
1 כף פפריקה מרוקאית מתוקה תבליני מימון
1 כפית סוכר
1/2 כפית קינמון טחון תבליני מימון
1 כפית ראס אל חנות תבליני מימון
1/2 1 כפיות מלח
1/4 כפית פלפל שחור טחון תבליני מימון
למלית:
2 כוסות אורז בסמטי
רבע קילו בשר טחון
בצל גדול
1/4 כפית בהרט תבליני מימון
חופן פטרוזיליה קצוצה דק
1/4 כפית כוסברה יבשה תבליני מימון
1/4 כפית מלח
1/4 כפית שום גבישי תבליני מימון
1/2 פפריקה הונגרית מתוקה תבליני מימון
אופן הכנה
הכנת המילוי:
- מטגנים את הבצל עד להזהבה ומוסיפים את הבשר עד שכולו מחליף צבע.
- מוסיפים אורז, תבלינים, פטרוזיליה ומבשלים על אש נמוכה כ-4 דקות .
מורידים את הסיר מהאש.
הכנת הרוטב:
- מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים רסק עגבניות, תבלינים ושני ליטר מים. מרתיחים את הכול יחד. טועמים ובמידת הצורך משפרים טעמים .
- מורידים את הראש מהפלפלים ושומרים את המכסים בצד. חותכים את הקישואים והזוקיני לחצי ומרוקנים את המילוי .
- ממלאים את כל הירקות במילוי עד שלושת רבעי מהגובה ומכניסים לתוך סיר רחב, נמוך וגדול. מסדרים את הממולאים שיהיו צמודים וללא רווחים ומחממים על אש נמוכה – בחירת הסיר מאד חשובה!
- שופכים את הרוטב שהכנו אל תוך הסיר ומשתדלים להתחיל מחוץ לירקות ורק לקראת הסוף בעזרת כף שופכים לתוך כל ממולא מעט מהרוטב. מכסים עם ה"ראשים" כל ממולא.
- מבשלים על אש בינונית עם מכסה כחצי שעה עד שהאורז מתבשל.
- מחממים תנור ל200 מעלות . מעבירים את הסיר לתנור ומבשלים כחצי שעה נוספת.