מצרכים ל-6 מנות:
3 יחידות דלעת ערמונים, חצויות לחצי ומרוקנות
שמן זית
1/2 1 כפית צ'ילי גרוס מטחנה
1 כף שטוחה טימין יבש
1 כפית שטוחה בהרט
קמצוץ אגוז מוסקט
1 כפית שטוחה פלפל ארבע עונות מטחנה
1 כף שטוחה של סוכר
1 כפית מלח
1 כף סילאן טבעי
חופן שקדים פרוסים
5 גבעולים טימין טרי
1 כפית שטוחה שום גבישי
1/2 קילו (500 גרם) בשר טחון טרי
4 פטריות שמפיניון טריות בינוניות חתוכות לרבעים ואז לפרוסות
1 בצל גדול קצוץ דק
1 חבילת ערמונים קלופים בוואקום
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל – 200 מעלות.
- מכינים תבנית עם נייר אפייה ומפזרים עליה מלח גס בכמות נדיבה. על המלח מניחים את דלעת הערמונים (יש ליישר את תחתיות הדלעת שאינם עומדים ישר על התבנית).
- מתבלים את הדלעת והערמונים בצ'ילי, שמן זית, סילאן, טימין יבש (חצי מהכמות) ומלח גס.
- מכניסים לתנור לחצי שעה בערך- עד שהדלעת מתרככת.
- מקפיצים במחבת עם שמן זית את הפטריות עד התאדות הנוזלים.
- מוסיפים תוך כדי ערבוב את הבצל עד לשקיפות.
- מוסיפים את הבשר. (במידת הצורך מוסיפים גם שמן זית)
- לתוך המחבת מוסיפים: שום גבישי, סוכר, מלח, אגוז מוסקט ופלפל ארבע עונות.
- מוסיפים את השקדים תוך כדי ערבוב.
- חוצים את הערמונים ומוסיפים אותם לתערובת.
- מחלקים את התערובת באופן שווה בין כל החצאים .
- על כל דלעת חצויה מוסיפים את הסילאן, הטחינה הגולמית וקצת שמן זית .
- מחזירים לתנור ל-5 דקות נוספות (בצמוד להגשה).