יום העצמאות זה מנגל או על האש, לא יעזור כלום. אם לא יצאתם מהבית להסניף עשן, לשבת על מחצלת ולאכול הרבה יותר מדי פיתות עם קבבים וחומוס, לא יצאתם ידי חובת החג. כל משפחה והפינה הקבועה שלה, בחורשה הקבועה, ליד העץ הקבוע עם הספסלים. המהדרין קמים מוקדם ושולחים משלחת ראשונה לתפוס את המקום. שנה אחת הגענו באיחור וגילינו שמשפחה אחרת נמצאת במיקום הקבוע שלנו והאכזבה הייתה רבה. אז מאז אנחנו פשוט מגיעים מוקדם יותר! (מה הם חשבו לעצמם?!)
המנגל שלנו כולל אוסף מגוון מאוד של חברים, ממקומות רבים, וזה מפגש שנתי משמח במיוחד (האמת היא שהאירוע משוחזר לעיתים גם בימי בחירות, וכאלה יש לצערנו בשפע). אגב, עברנו לכלים רב־פעמיים, שזה משמח.
השנה לכבוד יום העצמאות רציתי למתוח את גבולות ההמבורגר, שזה חד־משמעית המאכל האהוב על הפיצים שלי (וגם עליי פעם כשהייתי צעירה), ולהציע חלופות טעימות ונהדרות, כאלו שקל להכין בבית, לצלות על מחבת או אפילו לאפות בתנור.
ומה המסורת המשפחתית שלכם ביום העצמאות? חג שמח!
מיני המבורגר עוף נפלאים
18־20 קציצות קטנות

מרכיבים
מרכיבים
1 קילו עוף טחון
½ צרור פטרוזיליה קצוצה דק
½ בצל לבן קצוץ דק־דק
½ כוס פירורי לחם
2 כפיות מלח
1 כף קטשופ
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית ראס אל חנות
1 כפית אבקת שום
¼ כוס שמן זית
אופן ההכנה
- שמים את כל החומרים בקערה ומערבבים היטב. מומלץ ללוש עם הידיים לעיסה אחידה.
- יוצרים קציצות בגודל הרצוי.
- מטגנים במחבת עם מעט שמן כמה דקות מכל צד עד ששחום היטב.
- מגישים בלחמנייה עם כל התוספות שאוהבים או לצד סלט.
המבורגר סלמון טעים בהגזמה
5־6 יחידות

מרכיבים
800 גרם סלמון טרי
½ צרור פטרוזיליה/כוסברה קצוצה דק־דק
2 כפיות שמן שומשום
1 כפית ג׳ינג׳ר טחון
2 שיני שום כתושות
גרידה מלימון שלם
¾ כפית מלח
1 כוס פירורי פנקו
2 כפות שמן
אופן ההכנה
- קוצצים את הסלמון דק־דק ושמים בקערה גדולה.
- מוסיפים את כל שאר החומרים לקערה ומערבבים היטב. מומלץ ללוש עם הידיים לעיסה אחידה.
- יוצרים המבורגרים בגודל הרצוי (אני נעזרתי ברינג ששימנתי היטב).
- מטגנים במחבת עם מעט שמן כמה דקות מכל צד, עד להשחמה.
- מגישים בלחמנייה עם כל התוספות שאוהבים או פשוט לצד סלט.
המבורגר אפוי טבעוני ונהדר מעדשים וטופו
9־10 יחידות

מרכיבים
מרכיבים
3 כפות שמן זית
1 בצל גדול קצוץ דק־דק
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
½ צרור כוסברה
1 שן שום
1 חבילת טופו (300 גרם)
1 כוס עדשים חומות מבושלות
½ צרור כוסברה/פטרוזיליה
½ כוס פירורי לחם (לאפשרות ללא גלוטן אפשר להחליף בחצי כוס אורז מבושל)
½ כפית כמון
½ כפית כוסברה יבשה
½ כפית ראס אל חנות
עוד שמן לשימון התבנית
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל־180 מעלות ומכינים תבנית מרופדת בנייר אפייה. משמנים את נייר האפייה בנדיבות.
- מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא זהוב.
- במעבד מזון שמים כוסברה ושום וטוחנים קצרות.
- מוסיפים טופו, עדשים, את הבצל המטוגן ואת כל שאר המרכיבים והתבלינים וטוחנים לעיסה אחידה בפולסים קצרים ולא יתר על המידה. (זה נחמד שיש חתיכות).
- יוצרים המבורגרים בגודל הרצוי (אני נעזרתי ברינג ששימנתי היטב).
- מניחים את ההמבורגרים על הנייר ומשמנים אותם מלמעלה בנדיבות.
- אופים 25־35 דקות עד שההמבורגרים יציבים ושחומים.
מגישים עם כל תוספת שאוהבים (אצלנו אכלו אותם עם אורז ופטריות מוקפצות).