לתבנית בגודל 20/30 ס"מ בערך
מרכיבים
1 חבילת בצק פילו מופשרת לפי הוראות היצרן
6 כפות שמן זית
למילוי
1 קילו בשר טחון
1 בצל קצוץ דק־דק
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
½ כפית כוסברה טחונה
½ כפית בהרט
1/3 כוס צנוברים קלויים קלות על מחבת ללא שמן
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה
- משמנים היטב את התבנית ומחממים תנור ל־190 מעלות.
- מערבבים את כל חומרי המילוי (שומרים כמה צנוברים לקישוט).
- פותחים את חבילת הפילו וחותכים לפי גודל התבנית, מניחים חצי חבילה, ככה כמו שהיא, בתחתית התבנית.
- מברישים בשמן זית בנדיבות.
- מניחים את המילוי על הפילו.
- מניחים על המילוי את המחצית השנייה של הפילו.
- בעזרת סכין חדה חותכים למרובעים/מעוינים.
- מברישים שוב בשמן זית בנדיבות.
- אופים כ־50 דקות או עד שהבצק משחים.
מפזרים צנוברים ואוכלים חם.