מרכיבים
6 עגבניות גדולות ובשלות, חצויות
2 פלפל שושקה חצויים ונקיים מגרעינים
3 כפות שמן זית
מלח ופלפל
לקציצות
½ קילו בשר טחון
1 תפו״א מבושל ומעוך לפירה (אני בישלתי במיקרו)
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
½ כפית בהרט
¼ כוס פירורי לחם
1 ביצה
לטחינה
1 כוס (240 מ״ל) טחינה גולמית
1 כוס (240 מ״ל) מים קרים
1 כף מיץ לימון
¼ כפית מלח
צנוברים לקישוט
אופן ההכנה
1. בתבנית גדולה מניחים עגבניות ופלפלים, מזלפים עליהם שמן זית, מפזרים מלח ופלפל ואופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות, כ־45 דקות.
2. בזמן הזה מערבבים את כל חומרי הקציצות ויוצרים קציצות עגולות וגדולות.
3. כשהירקות אפויים מוציאים את התבנית ומניחים את הקציצות ביניהם.
4. מחזירים לתנור ואופים עוד 45 דקות.
5. מוציאים את התבנית, מערבבים את כל חומרי הטחינה לסמיכות הרצויה (מוסיפים עוד מים לפי הצורך) ומוזגים על הכול.
6. אופים עוד חמש דקות.
אוכלים חם.