חנוכה כאן ומעט מן האור יכריע את החושך. זוהי השעה היפה של העם שלנו, הערבות ההדדית והאחדות מתגלים בכל פינה: תלמידים בבתי הספר ועובדי היי־טק עושים הפסקה מהשגרה ויוצאים לקטוף חצילים ואבוקדו; פנסיונרים חורשים את הארץ לאורכה ולרוחבה כדי לעזור בהובלת מזון ופריטים חשובים לחיילים; חצי מהעם במילואים והחצי השני תומך בו עם המון אהבה וסבלנות. זה גם הזמן שלנו בעורף לתמוך בעסקים קטנים, לשבת בבתי קפה ומסעדות, לקנות מוצרים של חברות ישראליות קטנות, אנחנו חייבים להיות המנוע לצמיחה הכלכלית כי בכוונתנו להישאר כאן, ולתמיד.
לכבוד החג הכי מטוגן בשנה, החלטתי דווקא לאפות. אתם כמובן מוזמנים לטגן, אבל מילה שלי: אפוי טעים יותר, כמובן בריא יותר, ואפילו מהיר יותר. קבלו שלוש הצעות ללביבות מירקות (לביבת תפוחי אדמה אתם כבר יודעים להכין) שיגנבו את ההצגה מכל הסלטים והפשטידות שעל השולחן. לביבות שכיף לנשנש בעמידה או לאכול כארוחה לצד סלט וטחינה, ואם יישארו כמה לביבות (סיכוי נמוך) תארזו אותן בקופסה לעבודה.
חנוכה שמח!
לביבות סלק וקווקאר

מרכיבים
2 סלקים גדולים קלופים
1 בצל לבן
1 תפוח אדמה קלוף
2 ביצים
½ צרור בצל ירוק קצוץ דק
½ צרור פטרוזיליה קצוצה דק
2 כוסות קוואקר (כ־150 גרם)
100 גרם גבינת פרמזן מגוררת גס (או גבינה אחרת לטעמכם)
½1 כפיות מלח
1 כפית אבקת שום
1 כפית פלפל שחור
3 כפות שמן זית
מעט שמן זית לשימון הנייר אפייה/לטיגון
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו.
- מגרדים בפומפייה (או במעבד מזון) את הסלקים, הבצל ותפוח האדמה וסוחטים היטב מכל הנוזלים בעזרת מסננת (אני אוהבת לעבוד עם כפפות כי הצבע של הסלק מכתים את הידיים לשעות).
- מערבבים היטב את כל החומרים לעיסה אחידה.
- משמנים היטב את נייר האפייה ומניחים תלוליות מהעיסה, משטחים ללביבה בגובה אחיד ובעזרת מברשת מברישים בשמן זית גם מלמעלה.
- אופים במשך 25־35 דקות עד שהלביבות יציבות ושחומות.
מגישים חם עם יוגורט / שמנת חמוצה / טחינה.
*רוצים לטגן?
מחממים מעט שמן זית במחבת נון–סטיק ומטגנים כמה דקות מכל צד עד שהלביבות משחימות
לביבות גזר ושומשום

מרכיבים
7 גזרים בינוניים קלופים (אפשר להחליף ב־2 בטטות גדולות או לשלב)
1 תפוח אדמה קלוף (לא חובה)
¼ כוס שומשום
3 ביצים
¾ כוס (100 גרם) קמח
½ כפית אבקת אפייה
100 גרם גבינת גאודה מגורדת (או גבינה אחרת לטעמכם)
½1 כפיות מלח
½ כפית פלפל שחור
1 כפית אבקת שום
1 כפית סוכר/מייפל (לא חובה)
מעט שמן זית לשימון הנייר אפייה/לטיגון
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו.
- מגרדים בפומפייה (או במעבד מזון) את הגזרים ואת תפוח האדמה וסוחטים היטב מכל הנוזלים בעזרת חיתול בד או מגבת או בעזרת מסננת.
- מערבבים היטב את כל החומרים לעיסה אחידה.
- משמנים היטב את נייר האפייה ומניחים תלוליות מהעיסה, משטחים ללביבה בגובה אחיד ובעזרת מברשת מברישים בשמן זית גם מלמעלה.
- אופים במשך 25־35 דקות עד שהלביבות יציבות ושחומות.
מגישים חם עם יוגורט / שמנת חמוצה / טחינה.
לביבות זוקיני ובצל ירוק

מרכיבים
3 זוקיני
1 תפוח אדמה קלוף (לא חובה)
צרור בצל ירוק קצוץ דק־דק
3 ביצים
100 גרם גבינת מוצרלה מגוררת (או גבינה אחרת לטעמכם)
1 כוס (140 גרם) קמח כוסמין או רגיל
1 כפית מלח
1 כפית אבקת שום
½ כפית אבקת אפייה
מעט שמן זית לשימון הנייר אפייה/לטיגון
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו.
- מגרדים בפומפייה או במעבד מזון את הזוקיני ותפוח האדמה וסוחטים היטב מכל הנוזלים בעזרת חיתול בד, מגבת או מסננת.
- מערבבים היטב את כל החומרים לעיסה אחידה.
- משמנים היטב את נייר האפייה ומניחים תלוליות מהעיסה, משטחים ללביבה בגובה אחיד ובעזרת מברשת מברישים בשמן זית גם מלמעלה.
- אופים במשך 25־35 דקות עד שהלביבות יציבות ושחומות.
מגישים חם עם יוגורט / שמנת חמוצה / טחינה.