פעמים רבות נשמעת הטענה שבצק עוגיות מסוכן לבריאות, אך בכל זאת זה מוצר שנמכר הן בעצמו והן כרכיב שמככב בגלידות טעימות וקינוחים אחרים.
מה אומר המדע?
ובכן, אין ספק שבצק עוגיות זה טעים. מי מאיתנו לא גנב קצת מהקערה או ליקק איזו כף במהלך האפייה? אבל בצק עוגיות גם יכול לעשות אותנו חולים מאוד, אומרים מומחים לבריאות הציבור.
אבל זה לא אומר שאי אפשר ליהנות מהמטעמים הללו. בניגוד לבצק עוגיות רגיל שמכינים בבית, בצקי עוגיות שמוכרות חברות מסחריות – וכן מתכונים מסוימים שתמצאו ברשת – הם אלטרנטיבה מצוינת ולא מזיקה למי שלא יכול להתגבר על האהבה לבצקים טעימים.
הסוד להימנעות מחיידקים מסוכנים היא חימום הקמח, תהליך שאפשר לבצע במיקרוגל ובשימוש בביצים מפוסטרות או אפילו במתכונים בלי ביצים בכלל. זה בדיוק מה שעושות חברות מסחריות. בן אנד ג'ריס, למשל, משתמשת הן בקמח מחומם והן בביצים מפוסטרות בגלידת בצק עוגיות שלה.

קמח חי וביצים לא מבושלות הם המצרכים הבעייתיים ביותר בבצק עוגיות שעלול לגרום לנו לחלות. קמח חי עלול להכיל אי-קולי וסלמונלה, בעוד שביצים לא מפוסטרות עלולות להכיל סלמונלה. שני החיידקים הללו מתים בתהליך הבישול, אך מזון נגוע שלא מבושל או אינו מבושל דיו עלול בהחלט לגרום למחלות. בשנה האחרונה, 26 אמריקנים חלו בסלמונלה כתוצאה מאכילת בצק עוגיות לא מטופל.
הן סלמונלה והן אי-קולי יכולות לגרום למחלות לא נעימות ואף מסוכנות במערכת העיכול. בשני המקרים חולים בדרך כלל מחלימים בתוך שבוע, אך לעיתים גם נדרש טיפול רפואי רב כולל אשפוז.
למה זה כל כך טעים?
יש סיבה לכך שבצק עוגיות כל כך טעים. "הכול קשור למרקם", אמרה אמילי נג'ד, בעלי "עוגות בון-ויוונט", בית ספר לקישוט עוגות ועוגיות בשיקגו. "אנשים מתים על מרקם ועל גיוון, ובצק עוגיות הוא השילוב המושלם של משהו שרך ורקמי וגם כיף ללעיסה".
השורה התחתונה
כמה שהוא טעים, בצק עוגיות לא מטופל עלול לגרום למחלות רציניות. לכן שווה לכם לחשוב פעמיים בפעם הבאה שאתם רוצים לטעום מהקערה. למזלכם, מוכרים המון גרסאות שאפשר לאכול בלי שום חשש.