אני זוכרת את הפעם הראשונה שהשתמשתי בבית בשמן שומשום – הייתי המומה. לא הבנתי: איך מבקבוק כל כך קטן ותמים יכול לצאת טעם כל כך מיוחד ושונה מהטעמים שגדלתי עליהם?
מאז עברו 20 שנה, ולצד שמן השומשום הוספתי חומץ אורז, ומירין, רוטב דגים, אבקת דאשי, מיסו והרבה ג׳ינג׳ר ואצות. לאט אבל בטוח המטבח האסייתי (אפילו שיש שיאמרו שאסור לומר מטבח אסייתי כי אי אפשר למתוח קו ישיר בין טאיוואן, סין ויפן) כבש את מקומו במטבח שלנו ועכשיו הוא ברירת המחדל בכל פעם שאני מתחילה לבשל.
קבלו הצעה לארוחה הכי כיפית וטעימה שיש, ארוחה שבסופה כולם מלקקים את הצלחות. אם חסרים לכם בבית חלק מהמרכיבים שבמתכונים אני מפצירה בכם לקנות ולהתנסות. רובם לא יקרים ויכולים לשבת במזווה זמן רב. אה, ורק אל תשכחו להכין סיר אורז.
חזה עוף בצ׳ילי וסויה
8 מנות

מרכיבים
2 קילו חזה עוף (או פרגיות)
למרינדה
5 כפות צ׳ילי מתוק
4 כפות סויה
1 כף טריאקי (לא חובה)
1 כף שמן שומשום
2 כפות סילאן
3 שיני שום כתושות
1 כפית ג׳ינג׳ר טרי מגורר דק
2 כפות שומשום
אופן ההכנה
- בקערה גדולה מערבבים היטב את כל חומרי המרינדה, מוסיפים את העוף ומערבבים היטב.
- מניחים את העוף בתבנית (אפשר על נייר אפייה), מכסים בנייר כסף ואופים 18־20 דקות (פרגיות אופים 45 דקות), הימנעו מאפיית־יתר שתייבש את העוף. אפשר גם להכין בנינג׳ה גריל כ־15 דקות, או בתוכנית עם מדחום עד 70 מעלות.
אל תשכחו להכין סיר אורז!
סלט מלפפונים, ג'ינג'ר ושום
סלט אגדי מבית היוצר של אוטולנגי. אל תפספסו אף מרכיב ברוטב.

מרכיבים
לסלט
4 מלפפונים גדולים פרוסים לחצי ואז לפרוסות דקות
½ בצל סגול פרוס דק־דק
תפוח ירוק חתוך לרבעים ואז לפרוסות
4 צנוניות פרוסות דק
רבע צרור כוסברה קצוצה גס
לרוטב
3 כפות חומץ אורז
2 כפות שמן צמחי
2 כפיות שמן שומשום
2 כפיות סוכר
½ כפית מלח
2 שיני שום כתושות
1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
אופן ההכנה
- שמים את כל חומרי הרוטב בכוס ומערבבים היטב.
- מערבבים את כל חומרי הסלט עם הרוטב ומגישים מיד.
טפיוקה בקרם קוקוס וקינמון
אם עדיין לא הכנתם טפיוקה זה מתכון מאוד קליל וקלאסי להתחיל בו. אם אתם לא חובבי קינמון החליפו אותו בשתי כפיות תמצית וניל (5־6 מנות).

מרכיבים
½ כוס פניני טפיוקה
1 כוס קרם קוקוס
רבע כוס מייפל
1 כפית קינמון
1־2 אפרסמונים (או פרי אחר שאתם אוהבים)
אופן הכנה
- מרתיחים מים בסיר גדול, מוסיפים את הטפיוקה ומערבבים. מנמיכים ללהבה בינונית, כדי שתהיה רתיחה עדינה ומבשלים במשך 15־20 דקות תוך ערבוב כל דקה כדי שהטפיוקה לא תידבק לגוש. אחרי 14 דקות מתחילים לבדוק אם הקרם מוכן: אם הפנינים שקופות עם נקודה לבנה קטנה במרכז – הן מוכנות. אפשר גם לנגוס ולראות שזה אכיל.
- מסננים את הטפיוקה היטב ושופכים את המים.
- מחזירים את הטפיוקה לסיר ומוסיפים קרם קוקוס, מייפל וקינמון. מערבבים, מביאים לרתיחה, מכבים את האש ומצננים עד שזה קר.
- סמוך להגשה חותכים את האפרסמון לקוביות, מוסיפים לטפיוקה ושמים עוד קצת מלמעלה לקישוט.
* טפיוקה היא עמילן המופק משורש הנקרא ״מניהוט״ שמוצאו בדרום אמריקה. מהעמילן הזה יוצרים קמח טפיוקה ואת כדורי הטפיוקה הדומים לפתיתים. לאחר הבישול, פניני הטפיוקה הופכים שקופים ולמען האמת הם די חסרי טעם. אחרי השריה של פניני הטפיוקה המבושלים בנוזל בעל טעם חזק, הם סופגים את טעמו ומתקבל קינוח במרקם של כדורי ג׳לי חלקלקים בכל טעם שתבחרו.