שִׂים לֵב: בְּאֲתָר זֶה מֻפְעֶלֶת מַעֲרֶכֶת נָגִישׁ בִּקְלִיק הַמְּסַיַּעַת לִנְגִישׁוּת הָאֲתָר. לְחַץ Control-F11 לְהַתְאָמַת הָאֲתָר לְעִוְורִים הַמִּשְׁתַּמְּשִׁים בְּתוֹכְנַת קוֹרֵא־מָסָךְ; לְחַץ Control-F10 לִפְתִיחַת תַּפְרִיט נְגִישׁוּת.
Popup heading
יום ראשון, מאי 4, 2025 | ו׳ באייר ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי אוכל

באבקה או משחה: מתכונים עם קארי למאכלי חורף נפלאים

הקארי הוא תערובת תבלינים שאפשר להכין איתה מאכלי חורף נפלאים. רק תחליטו אם אתם חובבנים או מקצועיים

מאת  אפרת ליכטנשטט
כ״ט בטבת ה׳תשפ״ד (10/01/2024 11:07)
ירקות בקארי. צילום: אפרת ליכטנשטט

ירקות בקארי. צילום: אפרת ליכטנשטט

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל

אמא, מה זה קארי? דרור שאל אותי השבוע כששוב הכנתי קארי. וחשבתי לעצמי – איך מתחילים להסביר? ההגדרה הפשוטה היא שקארי הוא ה״ראס אל חנות״ של המטבח ההודי. זהו גם השם של התבלין עצמו, וגם שם כללי למגוון עצום של תבשילים שאת כולם מתבלים בו. יש עשרות, אולי אפילו מאות, גרסאות לתבלין הקארי, כל אזור גיאוגרפי בהודו (ואחר כך בכל אסיה), פיתח לעצמו את התערובת האהובה עליו. במאה ה־18 הבריטים כבשו את הודו והביאו את הקארי איתם חזרה לאנגליה ומשם התבלין נפוץ בעולם כולו. הקארי זמין כאבקה או כמשחה ובמרכיבים שלו יש בדרך כלל כמון, כוסברה, ג׳ינג׳ר, כורכום, סוגים שונים של פלפל צ׳ילי, הל, קינמון, שום, למון גראס, קפיר ליים ועוד. המינון, סוג הפלפל והתבלינים השונים ישפיעו על הטעם, על החריפות ועל הצבע.

אם אתם חובבנים אני ממליצה לקנות פשוט את האבקה הצהובה הנמכרת בחנויות ובסופרים. אם אתם מתקדמים בחומר, אני ממליצה לקנות משחת קארי שמגיעה בצבעים שונים והיא זמינה כבר כמעט בכל סופר באזור שבו יש מוצרים אסייתיים. המשחה האדומה היא בדרך כלל החריפה ביותר, אחריה הירוקה, והצהובה היא העדינה מבניהן.

אצלנו בבית מאוד אוהבים תבשילי קארי, ומספיק שאכריז שיש קארי לארוחת ערב וכולם מגיעים בריצה. ומאחר שבתבשילי קארי יש משהו מחמם קבלו לכבוד העונה הקרה שלושה תבשילים מפנקים וטעימים, מבשר, עוף וגם אחד צמחוני.

פרגיות בקארי ירוק חריף

פרגיות בקארי ירוק חריף. צילום: אפרת ליכטנשטט
פרגיות בקארי ירוק חריף. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים

3־4 כפות שמן זית

1 קילו פרגיות

מלח ופלפל שחור

4־5 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים גס

1 בטטה קלופה וחתוכה גס

לרוטב

1 כף משחת קארי ירוק (אפשר להשתמש בכל קארי שיש לכם)

1 כוס קרם קוקוס (240 מ״ל)

20 גרם פטריות מיובשות מושרות ב־1 כוס מים חמים

4־5 שיני שום פרוסות

2 כפות סויה

1 כף סילאן

אופן ההכנה

  1. בסיר סוטאז׳ גדול מחממים שמן ומוסיפים את הפרגיות (אני אוהבת להשאיר אותן מגולגלות). ממליחים ומפלפלים בנדיבות. מטגנים אותן משני הצדדים עד שהן שחומות ומוציאים לצלחת בצד.
  2. מוסיפים למחבת את הקארי ומטגנים קלות. מוסיפים קרם קוקוס, פטריות מיובשות (כולל הנוזלים), שום, סויה וסילאן ומביאים לרתיחה.
  3. מוסיפים את תפוחי האדמה והבטטה ומערבבים.
  4. מחזירים את הפרגיות לסיר בין הירקות והופכים כמה פעמים כדי שיכוסו היטב ברוטב.
  5. מכסים ומבשלים על אש קטנה כשעה וחצי.

מגישים חם.

קציצות בקארי

קציצות בקארי. צילום: אפרת ליכטנשטט
קציצות בקארי. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים

1 קילו בשר טחון

1 בצל גדול קצוץ דק־דק

1 צרור פטרוזיליה קצוצה דק־דק

1 ביצה

4 שיני שום כתושות

2 כפיות מלח

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית ראס אל חנות

½ כפית פלפל שחור

4 כפות שמן זית לטיגון

לרוטב

1 כוס קרם קוקוס (240 מ״ל)

1 כוס מים רותחים

1 כף אבקת קארי צהובה

1 כפית ראס אל חנות

1 כפית מלח

1 כפית פפריקה מתוקה

אופן ההכנה

  1. מערבבים היטב את כל חומרי הקציצות ויוצרים קציצות קטנות שוות בגודלן.
  2. במחבת גדולה מטגנים את כל הקציצות משני הצדדים עד שהן שחומות.
  3. מערבבים את כל חומרי הרוטב ומוזגים על הקציצות.
  4. מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 45 דקות.
  5. הופכים את הקציצות מדי פעם כדי שיכוסו היטב ברוטב.

מגישים עם אורז.

ירקות בקארי

הסיר הכי כיפי וחורפי שיש. אתם מוזמנים להוסיף איזה ירקות שאתם אוהבים, התבשיל מקבל את כולם בברכה

ירקות בקארי. צילום: אפרת ליכטנשטט
ירקות בקארי. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים

2 בצלים חתוכים לפרוסות דקות

½ כוס אורז מלא

250 מ״ל חלב קוקוס

1 ראש כרובית קטן מחולק לפרחים קטנים

2 בטטות מקולפות וחתוכות לקוביות גדולות

3־4 קישואים חתוכים לחתיכות גדולות מאוד

3־2 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות יותר

1 שומר חתוך לרבעים

3 גזרים מקולפים וחתוכים לטבעות

300 גרם דלעת חתוכה לקוביות

3 כפות שמן זית

2 כפיות מלח

1 כפית פלפל שחור

1 כפית סוכר

כפית גדושה אבקת קארי*

½ כפית כמון

½ כפית קינמון

1 כפית ג׳ינג׳ר מגורר טרי

4־5 שיני שום כתושות

1 כף רסק עגבניות

אופן ההכנה

  1. בסיר גדול מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל כ־15 דקות עד שהוא מזהיב ומתרכך.
  2. מוסיפים את כל התבלינים ואת רסק העגבניות ובוחשים היטב כדקה.
  3. מוסיפים את האורז ומערבבים.
  4. מוסיפים חלב קוקוס ואת כל הירקות ומערבבים היטב.
  5. מוסיפים מים רותחים עד מחצית מגובה הסיר כך שחלק גדול מהירקות לא יהיה במים.
  6. מביאים לרתיחה ומכסים את הסיר. מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 50־40 דקות או עד שהירקות רכים מאוד.
  7. בזמן הבישול מערבבים את הירקות בערך כל 10 דקות וגם בודקים את מפלס המים ומוסיפים לפי הצורך.

תגיות: הודומתכונים לקציצותפרגיותקארי

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    בג"ץ אוסר על בן גביר לתת הנחיות מבצעיות למשטרה בנוגע להפגנות

    הידיעה הבאה

    סערת תקציב 2024: הגדלת הכנסות, דחיית פרויקטים וקיצוץ נרחב במשרדים

    כתבות קשורות

    צילום: ג'ו ונאוה

    "הנמכתי ציפיות והופתעתי": באיקאה למדנו את ההבדל בין רהיטים לאוכל

    ג'ו ונאוה
    29-04-2025

    באנו לקנות ארון יצאנו שבעים. מסקנות: לא כל מה שנקרא שוודי באמת שוודי

    צילום: גיא אשכנזי, Karela Agency

    מתוקים, מלוחים ותמיד מנחמים: מתכוני בצק שמרים לכל המשפחה

    תמרה אהרוני
    28-04-2025

    אחד טועם ואחר לש: חגיגה של אפייה לכל המשפחה

    איך מכשירים מיקרוגל ותנור? מדריך להכשרת המטבח לפסח

    פיצה, ירקות או בשר: לאיזו מסילה בתנור כדאי להכניס את התבנית

    הוושינגטון פוסט
    22-04-2025

    צלייה, אפייה, קריספיות מושלמת או מניעת חריכה – המיקום בתנור קובע הכול. מדריך מעשי שיעזור לכם להבין היכן למקם את...

    הידיעה הבאה
    שר האוצר בצלאל סמוטריץ'. צילום: Chaim Goldberg/Flash90

    סערת תקציב 2024: הגדלת הכנסות, דחיית פרויקטים וקיצוץ נרחב במשרדים

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD