אני מרבה להתבדח שהשורשים הרוסיים שלי הכינו אותי היטב לקור. אני כל כך משתגעת מהמראה של שלג טרי שאני רק רוצה לעצור הכול, חרוץ החוצה ולהינות מהקסם הטבעי של עולם שמכוסה בלבן. ואני רוצה לעשות את זה עם כוס מהבילה של שוקו חם ביד.
בני בן התשע מסכים שאחרי כל טיול חורפי חייבת לבוא כוס שוקו חם, אם אפשר עם מרשמלו. כשהוא היה קטן אבי העדיף אבקה מוכנה, אבל החורף הזה הוא החליט שהוא מעדיף את הגרסה הביתית שלי.
נדרשות דקות בודדות בלבד כדי להכין את המתכון הזה, והוא משתמש בשלושה מצרכים בלבד, לא כולל מלח: חלב, קקאו ושוקולד מריר. אני לא משתמשת בסוכר, ואולי בהתחלה תחשבו שהשוקו לא מספיק מתוק. אבל ככל שתשתו, כך תרגישו את המתיקות בלי שהיא הופכת למבחילה.
תתחילו בלחמם חלב – רגיל, דל שומן או צמחי אם תרצו – בסיר קטן תוך ערבוב של השוקולד והקקאו (אפשר להשתמש בכל שוקולד מריר וגם בשוקולד חלב אם תעדיפו, אני פשוט מרגישה שמריר עובד טוב יותר כדי להעניק טעם קלאסי של שוקו). הוסיפו טיפה מלח כדי להבליט את הטעמים, והביאו את התערובת לרתיחה העדינה ביותר. בתוך דקות, תקבלו שוקו חם בליגה אחרת מכל אבקה מוכנה, וכזה שלא לוקח הרבה יותר מאמץ או זמן להכין.
אם אתם פחות מתחברים למרשמלו, אבל כן אוהבים מעט חריפות, תוסיפו קצת אבקת צ'ילי חריף כדי לקבל חום כפול ומשקה מבוגר יותר.

שוקו חם קלאסי – מתכון לשתי כוסות
זמן הכנה: 10 דקות
מצרכים
2 כוסות חלב
¼ כוס שוקולד מריר חתוך גס או שוקולד צ'יפס
2 כפות אבקת קקאו
מעט מלח
מיני-מרשמלו להגשה (לא חובה)
הוראות הכנה
– בסיר קטן על אש בינונית, ערבבו חלב, שוקולד, קקאו ומלח, חממו את התערובת תוך ערבוב תכוף כדי להמיס את השוקולד ואת הקקאו. המתינו עד להרתחה עדינה מאוד – כשיופיעו בועות קטנטנות – טעמו ואם צריך הוסיפו עוד קצת שוקולד וערבבו עד להמסה.
– הסירו מהאש, ערבבו שוב וחלקו בין שתי כוסות, הגישו חם.