זוקיני שמשחק אותה ספגטי, מיונז שנדחף לעוגת שוקולד וטוסט עם בננה שמתחזה לגבינה צהובה. חלי ממן, מייסדת רשת תמיכה לאורח חיים בריא ועדי גבירצמן, מומחית לתזונה מאוזנת אשר מפתחת מתכונים ללא גלוטן וללא סוכר – עורכות מסיבת תחפושות שמחה במטבח עם מתכונים ומרכיבים מפתיעים, מזינים ומשביעים עד דלא ידע, ללא רגשות אשם ובלי ספירת קלוריות.
מתכון לספגטי זוקיני עם מיט-בולס / עדי גבירצמן, "התפריט"
זוקיני הוא אחד הרכיבים המופלאים שמתגלים בתזונה דלת הפחמימה, תודות למגוון השילובים שלו במזון שלנו, כשבכל פעם הוא מתאים את עצמו ומשנה את המרקם ואת הטעם שלו בהתאם למתכון. מין קסם שכזה. אפשר להכין ממנו קציצות, לביבות מתוקות, לחמים ואפילו עוגות, כשבמתכון הנוכחי הוא התחפש לספגטי שמקבל אליו בחום סיר של ריחני ומפנק במיוחד של כדורי בשר.
מצרכים לספגטי זוקיני:
- 3-4 יח' זוקיני בגודל בינוני – חתוכות לחוטי "ספגטי" (בעזרת מעבד מזון/מכשיר ספירלה לחיתוך ירקות)
- 1/4 כוס שמן זית
- מלח, פלפל ואבקת שום לפי הטעם
מצרכים לרוטב עגבניות:
- 1 פחית שימורים של עגבניות קצוצות
- 1 כוס מים
- 1/4 כוס שמן זית
- 5 שיני שום כתושות
- 1 כפית מלח
- קורט אבקת תבלין צ'ילי
- 1/4 כפית אורגנו יבש
- 1/2 כפית בזיליקום מיובש
- 1 כפית פפריקה מתוקה
מצרכים לכדורי בשר:
- 1 כף שמן זית
- 1 בצל לבן בינוני, קצוץ דק
- 500 גרם בשר בקר טחון (עדיף בשר בתוספת של שומן)
- 1/2 כוס קמח שקדים + 2 כפות קמח שקדים כאופציה
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1-2 כפיות מלח
- 1/2 כפית פלפל
- 1 כפית גדושה של אבקת שום
- 1 ביצה טרופה
אופן ההכנה
- לפזר מעל חוטי הזוקיני מעט מלח ולהניח במסננת במשך כ-30 דקות, בכדי שיגיר נוזלים (הזוקיני מלא בנוזלים ולכן השלב הזה חשוב).
- לפני הבישול של הזוקיני מומלץ לסחוט אותו בעזרת הידיים בעדינות.
- במחבת גדולה לחמם שמן זית ולטגן בצל עד לשקיפות, כ-6-8 דקות.
- בזמן הזה יש להכין את תערובת הבשר (להוסיף את הבצל שטיגנו: בקערה גדולה ערבבו יחד את הרכיבים של כדורי הבשר (המלצה שלנו: תטגנו קציצה אחת כדי לטעום ולתקן במידת הצורך את התיבול של התערובת).
- באותה המחבת חממו מעט שמן זית (2-3 כפות) וטגנו את כדורי הבשר עד להשחמה. יש להוציא את כדורי הבשר מהמחבת אל רשת או צלחת עם נייר סופג.
- באותה המחבת יש להכין את רוטב המרינרה. שימו את כל רכיבי הרוטב במחבת עד לרתיחה.
- להנמיך את האש ולהמשיך לבשל את הרוטב מכוסה כ-10 דקות על אש נמוכה, עד לצמצום והסמכה.
- יש להוסיף למחבת עם הרוטב את כדורי הבשר ולבשל ביחד כ-5 דקות.
- במחבת נפרדת חממו שמן זית והקפיצו את הזוקיני במשך כמה דקות. אחר כך, תבלו עם מלח, פלפל ואבקת שום.
הרכבת המנה:
- בצלחת הגשה יש להניח את הספגטי המוכן ומעליו מנה של כדורי בשר ברוטב מרינרה.
- פזרו מעל עלי בזיליקום.
עוגת שוקולד עם מיונז / עדי גבירצמן, "התפריט"

הרכיב הייחודי בה הוא, כמובן, המיונז. הוספת המיונז נותנת לעוגה רכות, נימוחות ואווריריות שבדרך כלל לא מאפיינת מאפים דלי פחמימה (קמחי הגלם דלי הפחמימה נותנים בדרך כלל תוצר צפוף באופן יחסי). מי שפחות בעניין של הוספת מיונז, יכול להמיר אותו בחמאת שקדים/אגוזים, ביחס של 1:1.
מצרכים לעוגה:
- 2 כוסות קמח שקדים
- ¾ כוס ממתיק
- 2/3 כוס אבקת קקאו אורגני לא ממותק
- 1 כף אבקת אפייה
- ½ כפית מלח
- 1 כוס מיונז
- 3 ביצים
- 1 כוס מים
- 1 כפית תמצית וניל
מצרכים לשכבת קרם:
- 5 מיכל שמנת מתוקה
- 3 כפות אינסטנט פודינג שוקולד ללא תוספת סוכר
(או 2 כפות אינסטנט פודינג וניל ללא תוספת סוכר + 1 כף קקאו אורגני)
אופן הכנת הקרם
- להקציף במיקסר/ידנית את השמנת המתוקה עד לקבלת מרקם של קצפת.
- לקפל בעדינות לתוך הקצפת את הפודינג עד לערבוב מלא ואחיד.
- להעביר את הפודינג לכלי או לשקית זילוף ולשים במקרר להתייצבות.
אופן הכנת העוגה
- לחמם תנור ל-170 מעלות ולהכין תבנית עוגה משומנת או עם נייר אפייה מעל.
- בקערה בגודל בינוני יש לערבב יחד את כל הרכיבים היבשים.
- להוסיף לקערה את המיונז, הביצים, המים ותמצית הוניל ולערבב היטב.
- להעביר את התערובת אל תבנית אפייה ולהכניס לתנור למשך 20-25 דקות.
- להמתין כשעה, עד שהעוגה תתקרר לגמרי ולגשת לשלב ההרכבה והקישוט.
- לחתוך את העוגה במרכז הגובה שלה, כך שנקבל 2 עיגולים דקים יותר, בגובה של כ-5 ס"מ כל אחד.
- להניח את העיגול הראשון על תבנית ההגשה ולמרוח מעל כמות יפה של הקרם שהכנו (כשליש). להניח מעל את העיגול השני של העוגה.
- לעטוף את העוגה בקרם מלמעלה ומהצדדים באופן כזה, שכל העוגה תהיה מצופה בקרם שוקולד.
- לשים את הקרם שנשאר לנו בשקית זילוף עם צנתר (לא חובה) ולקשט את החלק העליון של העוגה ביד חופשית.
- להשאיר במקרר עד להגשה.
טוסט בננה / חלי ממן

הבננה עשירה בחומרים מזינים כמו אשלגן, ויטמין C וסיבים תזונתיים, המסייעים למערכת העיכול ומעודדים שובע. לחם קל מכיל פחות קלוריות ופחות שומן מלחם מסורתי. השילוב של פחמימות מהלחם והסוכרים הטבעיים מהבננה מספקים מקור אנרגיה לגוף למשך היום.
מצרכים:
- 2 פרוסות לחם קל
- כפית ממרח שוקולד
- בננה קטנה
אופן ההכנה:
- מורחים על פרוסה אחת את ממרח השוקולד, פורסים את הבננה לאורכה ומסדרים על הפרוסה.
- סוגרים את פרוסת הלחם השנייה ומכניסים לטוסטר למשך חמש דקות.