במסגרת יום מעשים טובים ה-18 של עמותת "רוח טובה" מקבוצת אריסון, שיתקיים היום (ג'), הגיע שף שאול בן אדרת ל"עמותת לשובע", כדי לבשל עם מפוני נתיב העשרה, רעים ויד מרדכי ארוחה משביעה למען הנזקקים, עם חומרי גלם בסיסיים שנמצאים בכל מטבח.
על הדרך, הוא שמח לשחרר לטובתנו ארבעה מתכונים המהווים ארוחה מזינה, כי גם לנו מגיע ליהנות מארוחת שף שאפשר להכין בקלי קלות אצלנו בבית.

חומוס מסבחה חמה עם ירקות מוקפצים
מצרכים למסבחה / ל-4 מנות
2 כוסות חומוס מבושל רך מאוד וחם
1/2 כוס טחינה גולמית
1 כוס מים מבישול החומוס
4 כפות מיץ לימון
1/2 כף שמן שומשום
1/4 כפית מלח
1/4 כפית כמון
אופן ההכנה
לערבב הכל יחד ולשמור במקום חמים
מצרכים לירקות
2 שיני שום פרוס
8 יח' אספרגוס
8 יח' פטריות שמפניון
חופן פטריות שמגי
8 יח' פטריות פורטובלו
4 יח' זוקיני פרוס
1/2 כוס אדממה או אפונים
חופן שעועית או אפונת שלג
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל
אופן ההכנה
להקפיץ את כל הירקות כ-3 דקות במחבת עם שמן זית
להגשה
למרוח בצלחת 5 כפות מסבחה ומעליה 5 כפות של ירקות מוקפצים
לקשט עם אגוזים קלויים וטפטופי שמן זית

כרוב אפוי ברוטב בלסמי
מצרכים / ל-4 מנות
1 כרוב אדום חתוך לשמונה פלחים לאורך
4 כפות שמן זית
1/2 כוס חומץ בלסמי
4 כפות סילאן
1/4 כפות צ'ילי יבש
מלח ופלפל
אופן ההכנה
להניח בתבנית שתיכנס לתנור את פלחי הכרוב, לטפטף שמן זית, חומץ בלסמי, סילאן, צ'ילי, מלח ופלפל
לעטוף בנייר כסף את התבנית ולאפות בחום של 180 מעלות למשך שעה וחצי

פסטה אלי אוליו
מצרכים / ל-2 מנות
6 שיני שום קלופות לפרוסות
2 כפות צלפים
10 יח' בצלצלים בחומץ – בצלצלי פנינה
12 יח' זיתי טאסוס מגולענים
1 פלפלון צ'ילי טרי או רבע כפית אבקת צ'ילי
חופן פטרוזיליה קצוצה
8 כפות שמן זית
1/2 כוס גבינת פרמז'ן מגורדת
1/4 כפית מלח
חצי חבילת פסטה מבושלת אל דנטה
אופן ההכנה
לחמם במחבת את כל מרכיבי הרוטב מלבד הפטרוזיליה והפרמז'ן עד לרתיחה
להוסיף את עלי הפטרוזיליה ואת הפסטה המבושלת למחבת
להגיש לצלחת ולפזר את גבינת הפרמז'ן המגורדת מעל

פרגית טנדורי עם סלט מלפפונים על חצילים שרופים עם טחינה
פרגית טנדורי / ל-2 סועדים
מצרכים
4 מדליונים של פרגיות במשקל 100 גרם כל אחד
2 כפות של תערובת טנדורי הודית
2 כפות של שמן זית
אופן ההכנה
להשרות פרגית עם כף שמן זית בתערובת טנדורי כשעה במקרר
במחבת חמה עם כף שמן זית לצלות עוף 3 דקות מכל צד
חצילים שרופים עם טחינה
מצרכים
2 חצילים
1/4 כוס טחינה
2 שיני שום
1/4 כפית מלח
אופן ההכנה
לשרוף חצילים על אש גלויה עד שמתייבשים ושהקליפה שחורה ושרופה
לקלף את החציל ולהשאיר חצי מכמות הקליפה
להעביר למעבד מזון עם שאר המצרכים
לטחון לקבלת קרם חצילים
סלט מלפפונים
מצרכים
2 מלפפונים ירוקים
1/2 כפית פרג שלם
1/2 כפית שמן שומשום
1 כפית חומץ תפוחים
1 כפית סילאן
2 צנוניות
מלח ופלפל
אופן ההכנה
עם קולפן להכין סרטים של מלפפון ירוק
לקלוף לאורכו כולל הקליפה
את הצנונית לפרוס לטבעות דקות
לערבב עם כל שאר המרכיבים
אופן ההגשה
למרוח על הצלחת את קרם החצילים ולהניח את הפרגית ומעליה סלט המלפפונים