זה הזמן לארטישוק. למה? כי הוא בשיאו בחודש אפריל, הוא מורכב מ-85% מים, 0% שומן, עשיר בויטמין C, ויטמיןK , אשלגן, מינרלים וסיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול, מעודדים שובע ועוזרים בוויסות רמות הסוכר בדם.
מבחינתנו, הוא אוחז במספיק סופרלטיבים ששכנעו אותנו ואת חלי ממן, מייסדת רשת תמיכה לאורח חיים בריא, להיכנס למטבח ולתקתק ארוחה שלמה, 4 מנות סופר-קלילות, על טהרת הארטישוק.

ממרח ארטישוק ובזיליקום / חלי ממן
מצרכים / לצנצנת
- מלח לימון או לימון טרי
- צרור בזיליקום
- 5-6 יחידות ארטישוק מקופסת שימורים במי מלח
- כפית שמן זית
- מלח לפי הטעם
אופן ההכנה
טוחנים את הארטישוק והבזיליקום בבלנדר, מוסיפים כפית שמן זית, מלח ולימון.
מערבבים היטב ושומרים בקופסא/צנצנת במקרר.

סלט ארטישוק חגיגי / חלי ממן
מצרכים / ל-3 סועדים
- מיץ מלימון אחד
- חבילת ארטישוק קפוא מבושל לפי ההוראות ופרוס לרצועות בגודל בינוני
- 2-3 גבעולי סלרי טרי פרוסים לטבעות דקות
- 1 גזר חתוך לרצועות
- כפית שמן זית
- שן שום קצוצה
- בצל ירוק / סגול
- מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
מערבבים יחד את כל החומרים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
ניתן להגיש חם או קר.
ניתן להוסיף כוס קינואה מבושלת להעשרת הסלט.

מרק ארטישוק / חלי ממן
מצרכים / ל-7-8 סועדים
- בצל בינוני חתוך גס
- 2 כפיות חמאה/שמן זית
- שקית תחתיות ארטישוק (400 גרם) חתוכות גס
- ראש סלרי קטן קצוץ דק
- ראש פטרוזיליה קטן קצוץ דק
- 4 כוסות מים
- מיץ מלימון או שניים
- 2-3 גבעולי שמיר קצוצים
- מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט
אופן ההכנה
מטגנים את הבצל בחמאה או בשמן עד שהוא מזהיב קלות.
מוסיפים את תחתיות הארטישוק, ראש הסלרי וראש הפטרוזיליה, מכסים ומאדים כרבע שעה או עד שהירקות מתרככים.
מוסיפים מים, מיץ לימון, שמיר ותבלינים. מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כחצי שעה. לאחר שהמרק מתקרר טוחנים בבלנדר יד למרקם סמיך.

תחתיות ארטישוק ממולאות קינואה / חלי ממן
מצרכים / ל-6 סועדים
- 8 תחתיות ארטישוק (אפשר להשתמש בקפואות)
- 1/2 כוס קינואה מבושלת
- 3בצלים בגודל בינוני קצוצים דק
- 2 שיני שום כתושות
- 1 עגבנייה קלופה וחתוכה
- 1 גזר מגורר דק
- מיץ מחצי לימון
- מיץ מתפוז או מקלמנטינה
- מלח, פלפל
- עשבי תיבול – פטרוזיליה, בזיליקום, טימין, נענע
- 2 כפיות שמן זית
אופן ההכנה
הכנת הארטישוק:
מרתיחים 3 כוסות מים ומעט מלח.
מוסיפים את תחתיות הארטישוק, מביאים לרתיחה, ומבשלים עוד כעשר דקות עד להתרככות. מסננים את המים ומצננים.
הכנת המילוי:
מטגנים בצל אחד עם כפית שמן זית.
מוסיפים את שן השום, העגבנייה והגזר ומערבבים.
מתבלים במלח ופלפל.
מאדים עד שהגזר יתרכך מעט.
מוסיפים את הקינואה המבושלת ואת עשבי התיבול ומערבבים היטב.
מאדים עוד כחמש דקות לספיגת טעמים.
ממלאים את תחתיות הארטישוק בתערובת הקינואה.
הכנת הרוטב:
מטגנים 2 בצלים עם כפית שמן זית עד להזהבה.
מוסיפים את שן השום, המלח, מיץ הלימון ומיץ התפוז.
מביאים לרתיחה.
מעבירים את תחתיות הארטישוק לסיר הרוטב ומבשלים כעשר דקות.
מרטיבים מדי פעם את התחתיות הממולאות ברוטב.
להגשה: שופכים את הרוטב על התחתיות.