אנחנו יודעים שלא פשוט לצאת לחירות מההשתעבדות לאוכל ולקינוחי הפסח הדביקים והקלאסיים, ולכן החלטנו להתמקד בפסח הנוכחי במנות הכוללות טכניקות בישול ומרכיבים פשוטים ומזינים. חלי ממן, מייסדת רשת תמיכה לאורח חיים בריא ורויטל פדרבוש, מחברת הבלוג "מטבח קל", מציעות מתכונים מאתגרים – אך מתגמלים בריאותית וקלורית – לבלינצ'ס, לזניה, פרגיות, דג סלמון ומלבי כשרים וטעימים, שאפשר להגיש לפני האפיקומן. פסח, מצה ומתוק.

בלינצ'ס / חלי ממן
מצרכים / ל- 4 סועדים
- 5 כפות קמח תפוחי אדמה
- 1 כף שמן
- 1 כוס מים
- 4 ביצים
- 1/4 כפית מלח
- שמן לשימון המחבת
אופן ההכנה
-לערבב היטב בקערה את הביצים עם המים, השמן והמלח.
-להוסיף את קמח תפוחי האדמה ולערבב היטב עם מטרפה עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים.
-לחמם מחבת היטב, לרסס בתרסיס שמן ולשפוך כחצי כוס חד פעמית מהבלילה למחבת.
-לנער את המחבת עד שהבלילה תכסה את כולו. כאשר הקצוות מתחילים להתרומם ניתן להפוך את החביתית לצידה השני עד שהיא תשחים מעט.

לזניה / חלי ממן
מצרכים למילוי / ל-4 מנות
- מלח, פלפל לבן
- כוס מים רותחים
- כפות רסק עגבניות
- שן שום כתושה
- עגבניות מקולפות ומגוררות
- 1 פלפל אדום בינוני קצוץ דק
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- גביע קוטג' 5%
- 1 ביצה
- 1/3כוס חלב
- 1/3 כוס פתיתי עמק (60 גרם)
מצרכים ללזניה
- 5 מצות שלמות
אופן הכנת הרוטב
-מאדים את הבצל בתרסיס שמן עד שהוא הופך לשקוף.
-מוסיפים את הפלפל האדום הקצוץ ומאדים עוד כחמש דקות. מוסיפים את העגבניות, את רסק העגבניות, את השום הכתוש, את התבלינים ואת המים הרותחים.
-מביאים לרתיחה ומבשלים כרבע שעה. מניחים מעט להצטנן.
-מערבבים את הקוטג' עם הביצה והחלב.
אופן הכנת הלזניה
-לוקחים תבנית חסינת אש מרובעת שהגודל שלה מתאים למצה שלמה.
-שופכים חמישית מרוטב העגבניות בתחתית התבנית ומניחים מעליו את המצה הראשונה.
-מעל המצה מפזרים חמישית מרוב העגבניות ושליש מתערובת הקוטג' ומכסים במצה השנייה.
-מרכיבים את שתי המצות האחרונות באופן זהה (רוטב עגבניות, תערובת קוטג' ומצה).
-על המצה העליונה מורחים את חמישית הרוב שנשאר ומפזרים את הגבינה המגוררת.
-אופים בתנור בחום בינוני כ- 20 דקות.

פרגיות בניחוח תפוזים / חלי ממן
מצרכים / ל-7 סועדים
- 8 פרגיות עוף (ירכיים ללא עצם)
- 3 כפות ריבת תפוזים
- פלפל שחור גרוס ומלח
- כפית גרידת תפוז
- 3-2 כפות מים
אופן ההכנה
-מנקים את הפרגיות ומכינים לבישול.
-מערבבים את כל החומרים ומורחים על הפרגיות מכל הצדדים.
-מסדרים על תבנית אפייה ואופים בחום בינוני-גבוה עד להשחמה, במשך כשעה.

דג סלמון ברוטב לימון ובזיליקום / חלי ממן
מצרכים / ל-2 סועדים
- דג סלמון פרוס (200 גרם)
- 1-2 שיני שום
- 1/4 כוס מיץ לימון טרי
- עלי בזיליקום טריים
- 1 כפית שמן זית
- חצאי עגבניות שרי
- מלח, פלפל
אופן הכנת הרוטב
-טוחנים את עלי הבזיליקום ואת שיני השום בבלנדר.
-מוסיפים את מיץ הלימון, את השמן ואת התבלינים ומערבבים היטב.
אופן הבישול
-מסדרים את פרוסות הסלמון על מחבת נון-סטיק שחוממה מראש.
-יוצקים את הרוטב על הדג, מכסים ומבשלים כ-15 דקות. חשוב לא לבשל יותר מדי.

מלבי / רויטל פדרבוש, מטבח קל
מצרכים / ל-12 סועדים
למלבי:
- 1 ליטר חלב צמחי כמו שקדים + 1 כוס (1,240 מ״ל חלב)
- 3/4 כוס קורנפלור (100 גרם)
- 1/2 כוס סוכר (100 גרם) או ממתיק מלאכותי
- 2כפות מי ורדים (לא חובה)
לסירופ מלבי (אפשר לקנות מוכן)
- 1/2כוס סוכר (100 גרם) או ממתיק
- 1/3כוס (80 מ״ל) מים
- 1-2 כפות מי ורדים
- 4 כפות תרכיז פטל או צבע מאכל אדום – רק לצבע לא חובה
להגשה
- שבבי קוקוס
- שקדים/פיסטוקים גרוסים קלויים (בלי מלח)
אופן הכנת המלבי
-מערבבים בקערה את כוס החלב עם הקורנפלור לבלילה חלקה ללא גושים (שימו לב שאם מפסיקים לערבב נוצרים גושים).
-מחממים בסיר את ליטר החלב עם הסוכר ומי הורדים עד לכמעט רתיחה.
-מוסיפים את החלב עם הקורנפלור (תערבבו שנייה לפני שאתם מכניסים לסיר החלב), מערבבים ומבשלים על אש נמוכה עד שהתערובת מסמיכה.
-מסירים מהאש לפני הרתיחה. טועמים את התוצאה הסופית ובמידת הצורך מוסיפים עוד סוכר/ממתיק/מי ורדים – לפי הטעם האישי.
-מקררים כמה דקות ומוזגים את התערובת לקערות אישיות או כלי הגשה אחד. -מכסים במכסה, מצננים בטמפרטורת החדר למשך שעה ומעבירים למקרר.
אופן הכנת הסירופ
-מערבבים בסיר קטן את הסוכר, המים ומי הורדים ומביאים לרתיחה.
-מבשלים 3-4 דקות עד שהסירופ מסמיך מעט. אפשר להוסיף צבע מאכל.
ההגשה
-יוצקים את הסירופ על המלבי ומוסיפים קוקוס ופיסטוקים לפי הטעם האישי.
עוד מתכוני פסח תמצאו בבלוג המתכונים ״מטבח קל״ –
https://160cal.com/category/general/recipes/passover-recipes/