כאשר מתכון דורש רכיב דביק כמו דבש או סילאן, עד כמה אפשר "להתגמש" בכמות בהתחשב במה שנדבק לכוס המדידה? האם צריך להוסיף כפית נוספת או משהו כזה כדי לפצות על מה שאי אפשר להוציא מהכוס?
ובכן, לפעמים זה משנה אם חלק מהמרכיב הדביק נשאר מאחור, ולפעמים לא. כך יש למדוד דבש, סירופ, סילאן ועוד כדי לקבל את הכמות הנכונה.
כדי לענות על החלק הראשון של השאלה, ערכנו ניסוי גס כדי לראות כמה מהמרכיב הדביק אפשר בדרך כלל להשאיר מאחור בכוס מדידה. מזגנו ½ כוס דבש (170 גרם) לתוך כוס מדידה מזכוכית, גרדנו אותה עם מרית גומי ואז שקלתנו אותה שוב כדי לראות כמה דבש נשאר. לאחר הניסיון הראשון, היו 14 גרם (2 כפיות) של דבש שעדיין נצמדו לכוס המדידה. אחרי גירוד נוסף, הצלחנו להוריד את המספר הזה ל-6 גרם (קצת פחות מכפית אחת). עצרנו שם, כי לחזור על כך שוב עם המרית בפעם השלישית הרגיש כבר מוגזם.
אז, כדי לענות על החלק השני של השאלה, כן, אפשר להוסיף כפית נוספת בערך כדי לפצות על מה שנשאר בכוס. עם זאת, קשה להאמין שלכמות כה קטנה תהיה השפעה רבה על המוצר המוגמר, כך שסביר להניח שלא תצטרכו לדאוג בקשר לזה.

אבל עבור מי שחשוב לו מאוד להיצמד למתכון ולהשתמש בכמות מדויקת, יש דרך טובה יותר!
כפי שעורכת המתכונים בקי קריסטל הסבירה, הפתרון הקל ביותר הוא "לשמן קלות את כוס המדידה עם תרסיס בישול או מעט שמן ואז לא נצטרך לדאוג לשום דבר שיידבק". לחילופין, אם המתכון כבר דורש שמן, אפשר פשוט למדוד את השמן קודם ואז או לשפוך אותו ולמדוד את המרכיב הדביק באותה כוס מדידה, או לעשות חשבון מהיר ולהוסיף את הכמות הנדרשת של הרכיב הדביק לשמן שכבר נמצא בכוס. אבל כדאי לעשות זאת רק אם מדובר בחשבון פשוט ואם נכון להוסיף את שני הרכיבים בו-זמנית.
אפשרות נוספת היא לדלג לגמרי על כוס המדידה ולהשתמש בסולם. אם אפשר לחפש את שווי המשקל עבור מידת הנפח, אפשר להוסיף את המרכיב הדביק ישירות ליעדו הסופי ללא עצירת ביניים.
לבסוף, ייתכן שראיתם סרטונים ברשתות החברתיות שמציעים בעת הוספת כמויות קטנות של דבש, סילאן וכו' לחומרים יבשים, פשוט ליצור שקע ברכיבים היבשים עם כף המדידה כך שיהיה בדיוק בגודל שלה, ולאחר מכן לשפוך פנימה את המרכיב הדביק.
הדבר עשוי אמנם להביא לתוצאה מדויקת בכמות הרכיב הדביק שהוספנו ללא צורך להעבירו קודם דרך כלי שלישי, אך הבעיה עם ה"האק" הזה היא שכמעט ואין מתכונים שקוראים להוסיף את הרכיב הדביק ישירות לתוך הרכיבים היבשים. במתכוני אפייה, ממתיקים נוזליים בדרך כלל מעורבבים קודם עם חמאה מוקרמת וסוכר או מרכיבים "רטובים" אחרים, כגון ביצים, חלב או שמן, כך שברוב המקרים עדיף להימנע מהטריק הזה ופשוט לשמן את כוס המדידה.
אהרון האצ'רסון הוא כותב ומפתח מתכונים, בוגר בית ספר לקולינריה ועבד באופן מקצועי בעולמות האוכל והמדיה בתפקידים שונים מאז 2012.