כולנו סופרים את הימים עד לסיום החופש הגדול, אבל בינתיים צריך להעסיק את הילדים איכשהו, תוך הקפדה על הרגלי אכילה בריאים לאורך כל היום. איך עושים את זה? בשיתוף. מבשלים איתם ועבורם, ומרוויחים על הדרך בונדינג, או מועמד למאסטר שף, שיגיד בעוד כמה שנים טובות ב'תעודת הזהות' שלו בתוכנית, שרק בזכות הבישולים עם אמא הוא הגיע עד הלום. ווין-ווין סיטואיישן.
לטובת השקט והבריאות של כולנו, מוצעים כאן 5 מתכונים בריאים, קלים ומהירים לבישול עם הילדים ועבורם – שנידבו לנו השף גיל אבירם מסולתם, לילך קדמי מהוסטס וד"ר איה בן שלום, מנחה בכירה ב"חלי ממן".
ספגטי מוקרם / חלי ממן
מרכיבים
1 ק”ג ספגטיני טריים ומבושלים
4 כפות פטרוזיליה קצוצה
4 כפות בזיליקום קצוץ
1 כפית מרווה קצוצה
1 כפית אורגנו קצוץ טרי
4 פרוסות גבינה צהובה 9% מגורדת
2 כפות שמן
מלח ופלפל שחור
1 שן שום כתושה
אופן ההכנה
– מבשלים את הספגטי לפי הוראות היצרן.
– בקערה נפרדת מערבבים את כל שאר החומרים, ושופכים את התערובת על הספגטיני המוכן בעודו חם.
– מערבבים ומגישים.

פשטידת פסטה / חלי ממן
מרכיבים
1 קופסת שימורים פטריות שמפיניון
2 בצל חתוך לקוביות
250 גרם גבינה לבנה 5%
350 גרם פסטה פרפרים
4 ביצים
עירית קצוצה, מלח, פלפל
שמן
אופן ההכנה
– מבשלים את הפסטה על פי ההוראות שעל גבי האריזה.
– מאדים את הבצל בכפית שמן, מוסיפים את הפטריות ומורידים מהאש.
– בקערה גדולה מערבבים היטב את האטריות, תערובת הבצל והפטריות, ביצים ועירית קצוצה ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
– מעבירים לתבנית משומנת במעט תרסיס שמן, ואופים בחום של 180 מעלות עד שהפשטידה יציבה ושחומה.

פשטידת פתיתים וגבינות / חלי ממן
מרכיבים
1 כוס פתיתים לא מבושלים
1 גביע קוטג' 5%
100 גרם גבינה צהובה מגורדת
2 ביצים
חצי כפית מלח, פלפל שחור ומעט אגוז מוסקט
אופן ההכנה
– מבשלים את הפתיתים בהרבה מים, כמו שמבשלים ספגטי. מניחים בצד להתקרר מעט.
– בקערה גדולה מערבבים את הקוטג' עם הביצים וחצי מכמות הגבינה המגורדת.
– מוסיפים את הפתיתים המבושלים, מתבלים ומערבבים היטב.
– מרססים מעט שמן בתבנית ומעבירים לתוכה את התערובת.
– מפזרים מעל את המחצית הנותרת של הגבינה המגורדת.
– אופים בחום בינוני כ- 20 דקות, מעבירים למצב גריל לעוד כמה דקות לקבלת מראה שחום וקריספי.
טיפ: את הפשטידה ניתן לגוון עם 1 כוס ירקות מאודים כגון בצל/ פטריות/ תרד/ ברוקולי. לקבלת טעם של פיצה ניתן להוסיף כף רסק עגבניות + חצי כוס אורגנו מיובש לתערובת הגבינות.

פנקייקס / גיל אבירם
מרכיבים
1 גביע יוגורט
1 כוס חלב
2 ביצים XL או 3 ביצים L
2 כפות חמאה מומסת
קורט מלח
2 כפות סוכר
מעט תמצית וניל
1 חבילה קמח תופח 350 גר'
1 חבילה אבקת אפייה
אופן ההכנה
– מערבבים הכול בקערה לכדי עיסה נוזלית
– משמנים את המחבת
– בעזרת 2 כפות לשפוך את הפנקייק בצורת עיגול, להפוך צד כשנוצרות בועות.

פירות על מקל בציפוי שוקולד-קרמל / לילך קדמי
מרכיבים לרוטב
100 גרם סוכר (כוס סוכר)
50 גרם שוקולד מכל סוג
120 מ"ל שמנת להקצפה (עשירה בשומן 38%). ניתן להמיר את השמנת לחצי כמות מים
50 גרם חמאה חתוכה לקוביות (רכה מעט)
מעט תמצית וניל
אופן ההכנה
– מניחים את הסוכר בסיר שטוח (שכבה אחידה), על להבה בינונית-גבוהה.
– מערבבים בעדינות את הסיר עם כף עץ, או לחלופין מנענעים אותו לצדדים עד שצבעו הופך לחום דבש.
– במקביל, מחממים את השמנת עד להרתחה מלאה, מוסיפים לאט לאט את החמאה לסוכר המקורמל ומערבבים יחד לתערובת אחידה.
– לאחר מכן, מוסיפים את השמנת הרותחת. לא להיבהל! השמנת תבעבע מאוד.
– להמשיך לערבב למשך 10 דקות, ותוך כדי להוסיף תמצית וניל עד להסמכה מלאה.
– מורידים מהאש ומוסיפים את השוקולד ומערבבים.
– מצננים את הרוטב ושומרים לכל שימוש. אם התערובת מתקשה – אפשר לחמם במיקרוגל לכמה דקות.
– נועצים כל פרי על שיפוד עץ: תפוחי עץ, תותי שדה, תמרים ומצפים ברוטב.
– מפזרים איזה תוספת שרוצים: שבבי קוקוס, גרידת תפוז, שברי שקדים, סוכריות וכו'.
– טובלים את הפרי ברוטב, מניחים על תבנית ונייר אפייה ומקררים עד להתייצבות.
