אוגוסט נכנס לישורת האחרונה. עוד כמה ימים והחופש הגדול נגמר. הם חוזרים ללימודים ואנחנו נוכל לסמן וי אחד ולזחול אט-אט לשגרה שלנו (בכפוף לנסיבות, כמובן). עם הוי השני, תום השרב הגדול, נצטרך לחכות כמה חודשים. בינתיים, עד שהחום יתפייד לחלוטין, אפשר להתפנק ולהתקרר בגלידות ושלגונים ביתיים קלים, בריאים ומהירי הכנה – בלי מכונה ובלי טונה של כלים מלוכלכים בכיור – שמציעות לנו חלי ממן, מייסדת רשת תמיכה לאורח חיים בריא ורויטל פדרבוש, מחברת הבלוג "מטבח קל".
שלגון חלבי / חלי ממן
מצרכים ל-3 מנות
- 1 בננה בשלה
- 300 גרם פירות יער
- 300 מ"ל חלב
- 3 כפיות יוגורט טבעי עד 3% שומן
- 3 כפיות דבש או מייפל טבעי

אופן ההכנה
- מקלפים את הבננה ומכניסים לבלנדר עם יתר הרכיבים, מערבלים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מחלקים את התערובת בין 6 תבניות ארטיק ומכניסים מקל לכל אחת. מכניסים את התבנית למקפיא למשך 4 שעות לפחות, או עד שהן מוצקות.
- מוציאים כמה דקות מראש לפני האכילה לשחרור קל של הארטיקים.
תפוח אפוי ושלגון תות וניל / חלי ממן
מצרכים ל-4 שלגונים
- 4 תפוח גרנד סמיט
- 4 שלגון עד 100 קלוריות ליחידה בטעם תות וניל (או, כל טעם שאתם אוהבים).

אופן ההכנה:
- שוטפים היטב את תפוחי הגרנד סמית (ירוק חמוץ) ומניחים בתבנית חסינת אש.
- אופים על חום בינוני של 180 מעלות עד שהתפוחים מתרככים.
- לאחר האפייה מוציאים את הליבה של הגרעינים ויוצרים גומחה. מסירים מכל שלגון את המקל ומכניסים כל אחד לתוך חלל תפוח. החום ממיס את הארטיק.
- מגישים ישר.
גלידת קפה / רויטל פדרבוש, מטבח קל
מצרכים ל-14 מנות
- 3 כפות (15 גרם) קפה נמס מגורען
- 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
- 1/4 כוס מים (60 מ"ל)
- 2 אריזות שמנת מתוקה (38% שומן) – 500 מ"ל
- תוספות אפשריות: קינמון, גרידת שוקולד או קצת קקאו

אופן ההכנה
– בקערה מערבבים את הסוכר, קפה נמס ומים בטמפרטורת חדר עד שהקפה נמס.
שימו לב: חשוב למדוד את כמות המים ולא להוסיף יותר מים, כי אחרת הקפה לא יקציף. אם אין לכם כלי מידה לרבע כוס (60 מ"ל) אפשר למדוד עם כוס חד פעמי קר (מכילה 180 מ"ל) ולהשתמש בשליש כוס (60 מ"ל). מקציפים עם מקצף יד במשך כ-10 דקות עד שהתערובת מבהירה והנפח שלה גדל (פי 4-5). חשוב מאוד להקציף באופן יסודי ושהקציפה תהיה תפוחה מאוד אחרת המרקם הסופי של הגלידה יהיה קשה.
- בקערה אחרת מקציפים את השמנת המתוקה, ללא תוספות.
- מערבבים בעדינות ובתנועות קיפול את שתי התערובות, נזהרים שהקצף לא "ייפול".
- מאחסנים בכלי סגור/תבנית ומקפיאים למשך 4 שעות לפחות, רצוי כל הלילה.
- מוציאים את הגלידה מהמקפיא 10 דקות לפני ההגשה כדי שהיא תתרכך קצת.
- כדאי לאחסן בחלק הפנימי של המקפיא בכלי סגור היטב.
קסטה / רויטל פדרבוש, מטבח קל
מצרכים ל-18 קסטות
- 36 בסקוויטים מסוג פתי בר או כל סוג אחר בטעם שוקו או וניל או מעורב
- 2 מיכלים קטנים של שמנת מתוקה להקצפה או מיכל אחד גדול ( סך הכל – 500 מ״ל)
- 1 גביע גדול של יוגורט מכל סוג 3% שומן (200 גרם)
- 3/4 כוס (180 מ״ל) חלב מרוכז וממותק
- 1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה
- מסדרים בתבנית שכבה אחת של 18 בסקוויטים מדופן לדופן (אפשר להשתמש בכל תבנית או ב-2-3 תבניות אינגליש קייק).
- בקערה מערבבים היטב את היוגורט עם החלב המרוכז והוניל עד לאחידות.
- בקערה אחרת מקציפים את השמנת המתוקה עד לקבלת קצף יציב. מוסיפים את השמנת המתוקה המוקצפת לתערובת היוגורט ב-3 פעמים ומערבבים בתנועות קיפול עדינות כדי לא ״להפיל״ את הקצפת.
- מורחים את הקרם על הבסקוויטים ומסדרים את הבסקוויטים העליונים. מקפיאים וכעבור 4 שעות מוציאים וחותכים למנות עם סכין גדולה.
- עוטפים על קסטה בנייר ושומרים בקופסה אטומה במקפיא.
עוד מתכונים קלים וטעימים תמצאו בבלוג המתכונים ״מטבח קל״ – מתכונים פשוטים להרגשה טובה