יש רגעים בחיים שבהם משהו עמוק בתוכך אומר: "היום זה יום של עוגיות". לא, אין יום הולדת. לא, אין אורחים. לא, זה לא חג. פשוט התעוררת והשילוב בין מזג האוויר למצב הרוח הוליד אצלך רצון להתפנק במשהו קטן וטוב. הכנת עוגיות זו גם פעילות משפחתית מושלמת ביום סגרירי. אין ילד או ילדה שלא אוהבים לאפות עוגיות, ואם אתן מהמשקיעות אז הצטיידו מראש בחותכני עוגיות בצורות של חיות או אותיות כדי להכניס קצת יצירתיות לעניין.
אז זהו, סיכמנו? היום מכינים בספונטניות עוגיות מהירות ובריאות (!) שנידבה חלי ממן, מייסדת רשת תמיכה לאורח חיים בריא – שלוקחות 5 דקות הכנה, 10 דקות אפייה ואפס שניות להיעלם מהצלחת.

עוגיות גרנולה / באדיבות חלי ממן
מצרכים (ל-20 עוגיות)
2 כוסות שיבולת שועל גסה
1/2 טחינה גולמית
1/2 כוס סילאן
קמצוץ קינמון וקמצוץ אגוז מוסקט
1 ביצה
2 חלבונים
200 גרם חמוציות ללא סוכר
1 כף קוקוס
1 כף שומשום מלא
1/4 כפית מלח
1 כפית אבקת אפייה
1 כף קמח תופח
אופן ההכנה
-לערבב את כל המצרכים יחד וליצור עוגיות שטוחות על נייר אפייה.
-לאפות כ- 10 דקות בחום של 180 מעלות.
-להשאיר בחום עוד חמש דקות.

עוגיות אמסטרדם / באדיבות חלי ממן
מצרכים (ל-20 עוגיות)
100 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה
2 ביצים
3 כפות סוכר
50 גרם שוקולד לבן לקישוט העוגיות
אופן ההכנה
-מקציפים יחד את הסוכר עם הביצים והסוכר בקערה.
-ממיסים במיקרוגל את השוקולד המריר עם החמאה ומערבבים יחד את שתי הקערות לתערובת אחת.
-מניחים בתבנית מרופדת נייר אפייה.
-עם כפית לוקחים מהתערובת ומניחים תלולית על גבי נייר האפייה ויוצרים 20 עוגיות.
-אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך רבע שעה.

עוגיות שקדים ללא קמח / באדיבות חלי ממן
מצרכים (ל-25 עוגיות)
200 גר' שקדים מולבנים פרוסים
3 כפות סוכר
חלבון ביצה אחד
גרידת לימון או גרידת תפוז (לא חובה)
אופן ההכנה
-מערבבים היטב את חלבון הביצה עם הסוכר (אפשר להוסיף גרידת לימון או גרידת תפוז).
-מוסיפים את השקדים ומערבבים היטב, כך שכל השקדים יצופו בחלבון ובסוכר.
-מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומניחים בכל פעם כפית מתערובת השקדים. יש להשאיר רווח בין העוגיות כיוון שהן תופחות בזמן האפייה.
-אופים כ-15-10 דקות בחום 180 מעלות, עד שהשקדים משחימים. יש להיזהר שלא יישרפו.
-מצננים לחלוטין ושומרים בקופסה אטומה.