אלא שלא רק המלך ואנשיו דרשו וציפו לאוכל טוב על הצלחת. תרבות הפנאי הפריזאית הלכה והתפתחה ואיתה שלל בתי קפה ומסעדות פאר שקישטו כל פינה בעיר. היכולת של השפים להגיש את המנות המשובחות שלהם לכל דורש, גרמה להם לעזוב את חצר המלוכה ולהתמקד במי שיספק להם מעכשיו מעמד של כוכבים נערצים – הקהל.
בחזרה לארמון?
הרבה מפעלים, כבישים, המצאות, תאגידים ומלחמות עברו מאז בפלנטה ועולם הקולינריה עבר מהפיכה. בזמנים מודרניים שבהם אף מלך לא גורף את כל נתחי הבשר וכל אחד הוא אדון לצלחתו, עיקר תרבות האוכל מוקדש לתחום המסעדנות. ישראל היא שיאנית בינלאומית באהבה והתשוקה הרבה לאוכל, שהצליחה למזג עם השנים בין תרבויות, עמים וטעמים ולהגיש את כולם על הצלחת של שולחן מסעדת השף. החוויה שתקבלו היום כבר לא כוללת רק מנה טובה אלא חבילה שלמה של ראווה: שירות טוב, עיצוב, כלי הגשה מעניינים, אלכוהול וקינוחים.
תרבות האוכל העשירה והרצון לשלב איתו גם את החיים הטובים הביאה למצב שבו המסעדה לבדה כבר לא מספיקה. אנשים זקוקים לשף שיבשל להם גם בתוך הבית כשהם מפיקים אירוע, מארחים אנשים ורוצים ליהנות מאוכל טוב ואיכותי לפי מה שהם בוחרים ולא לפי מה שתפריט המסעדה מספק. לכן בשנים האחרונות שבו השפים הפרטיים לקדמת הבמה והם מגישים מבחר מנות לסועדים בהגעה עד הבית, מצוידים בחומרי גלם משובחים ויוצרים מגוון רב ומשובח של מנות גורמה לפי דרישה אישית ובמחירים נוחים. מזון טוב הוא סטטוס ולכן כל מי שנהנה מהזמנת שף פרטי לביתו יודע שהוא עומד לקבל חוויית אוכל שלא מתמקדת בתפאורה או מוזיקת רקע, אלא בטעם המושלם ובחשיפה למטבחים קולינריים חדשים, ביכולת להיפגש אישית עם האדם שמבשל מאחורי הקלעים ולצפות מקרוב בסודותיו המקצועיים.
שף פרטי בישראל: קולינריה במיטבה
כברת דרך עברו הטבחים הישראלים עד שהגיעו למעמד של גיבורי תרבות. ספרי הבישול שלהם מככבים ברשימות רבי המכר, הם מופיעים בטלוויזיה ובתוכניות הבישול ונחשבים למקצוענים הטובים ביותר בתחום. כשאדם כזה מגיע לביתכם באופן פרטי, יש בכך אלמנט של בידור וחוויה מסוג אחר ולכן זה לא מפתיע לגלות שבזמן שתחום המסעדנות סובל ממצוקה כלכלית, עולמם של השפים הפרטיים מתפתח ומשגשג והופך משנה לשנה נפוץ יותר בכל בית ישראלי. האלפיון העליון נהנה כבר שנים מהשיטה הזו שבה יש מישהו אחר שדואג לקיבתם המלאה וכאשר הצרכן הישראלי הוא זה שמכתיב ביקוש, הופך השף לציבורי ועממי יותר לא רק מבחינת איכות האוכל שכל אחד ייהנה ממנו, אלא גם מבחינת התשלום האפשרי על הארוחה.
בישול גורמה לפי דרישה ולא לפי תפריט
תפריט אישי שבו אתם קובעים מה יבושל ואיך, שומר על הערכים האישיים שלכם. צמחוניים וטבעונים יכולים לדרוש כעת מנות ברמה גבוהה כפי שלא ימצאו כמעט בשום מסעדה אחרת, אנשים שסובלים מרגישות או אלרגיה בחשיפה למזונות מסוימים יוכלו להימנע מהם והרצון לקבל תבשילים אותנטיים טעימים לשולחן מבלי לעבוד קשה אפשרית היום אצל כל שף. ההגעה שלו הביתה תאפשר לכם לשוחח איתו ולשמוע על דרכו המקצועית, לקבל ממנו טיפים וסודות מטבח שישדרגו את המומחיות האישית שלכם בבישול וגם לראות כיצד הוא עושה את מה שהוא עושה, להתפעל ולהתרשם וגם לדבר על החוויה בלי סוף גם הרבה אחרי שהיא נגמרת.
מסתכלים עלינו בעולם
העולם מסתכל על הגסטרונומיה הישראלית כגן עדן: טחינה היא מוצר אקזוטי וירקות על הגריל נחשבים להמצאה מסחררת. התמזל מזלנו ליהנות מאיכות קולינרית גבוהה תוך שמירה על היחס האישי הצמוד מבלי לעזוב את המדינה לטובת שום מסעדה עם תפריט בשפה אחרת. גם תיירים רבים שמגיעים לכאן מעוניינים לחוות את סודות הטעם הישראלי ובאמצעות שף פרטי, אפשר להגיש להם מנות מורכבות שמכילות טעמים אותנטיים ותבשילים מבית סבתא בגרסה חדשנית, במקום עוד המבורגר ופיצה שהפכו כבר מזמן למאכלים גלובליים. כמדינה שיודעת מעולה איך לאמץ אופנה עולמית ולשנות אותה לשלל כיוונים יצירתיים, תחום השפים הפרטיים שמספקים פרשנות חדשה לאוכל עוד צפוי להתרחב ולהשתכלל בשנים הקרובות ולהסב לישראל עוד סיבה לגאווה ולישראלים עוד מקור איכותי וטוב לחוויה, אטרקציה ובילוי תרבותי מושלם.
כתבה זאת נכתבה באדיבות אתר https://www.ichefs.co.il/ – פורטל שפים פרטיים