האם כדאי לשלם על ביטוח מקיף לרכב ישן?
רכבים ישנים מאד שערכם נמוך יצדיקו בעיקר תשלום עבור פוליסת החובה (שחייבים לעשות על פי חוק) וכן ביטוח צד ג’ על מנת שלא תצטרכו לדאוג לשלם עבור נזקים שהתרחשו בתאונה עם רכב אחר. במקרים מסוימים חברת הביטוח תסרב לעשות ביטוח רכב מקיף משום שתיקון הרכב אינו כלכלי עבורה. במקרים אחרים לא משתלם לנהג לשלם עלות ביטוח מקיף על רכב ששווה רק עשרת אלפים שקלים או חמש עשרה אלף שקלים גם אם חברת הביטוח מוכנה לבטחו.
ביטוח מקיף לרכב חדש
רכב חדש, כמובן, כדאי מאד לבטח בפוליסת ביטוח רכב מקיף. מדוע? עלות התיקון שלו מצדיקה את התשלומים השנתיים על הביטוח ובמקרה של גניבה תוכלו לרכוש רכב חדש. בנוסף, כאשר אתם רוכשים ביטוח מקיף אתם זוכים לשירותים נוספים מחברות הביטוח שאינם נכללים לא בביטוח החובה ולא בביטוח צד ג’.
שירותים אלה משתנים, כמובן, בין חברות הביטוח וחלקם גם מחייבים תשלום נוסף. בין השירותים הללו ניתן למנות:
- כיסוי שבר של מראה
- כיסוי שבר של שמשות
- כיסוי עבור גרירת הרכב במקרה הצורך
- כיסוי במקרה שארנק נגנב מהרכב
- רכב חלופי במקרה שהרכב צריך להישאר מספר ימים במוסך לצורך תיקונו
- כיסוי לשכפול מפתחות רכב או פריצת הרכב במקרה שהמפתחות בפנים.
מה ההבדל בין הביטוחים השונים?
- בארץ קיימים כיום שלושה ביטוחים. הראשון הוא ביטוח החובה המיועד לכסות נזקי גוף הנגרמים לנהג ולנוסעים הנמצאים עמו ברכב. נזקים אלה יכולים להתחיל מפציעות גוף קלות ולהסתיים במוות חלילה. ביטוח זה אינו מכסה כלל את הנזקים השונים ברכב או לרכוש שנפגע במהלך התאונה. לכן, חשוב לרכוש ביטוח נוסף המכסה גם את הנזקים שעשויים להגרם לרכב אחר. כיצד ניתן לעשות זאת? באמצעות הוספת ביטוח צד ג’.
- ביטוח צד ג’ מכסה את נזקי הרכוש שנגרמו לאדם אחר שאינו נהג הרכב. לדוגמה, אם שני רכבים התנגשו במהלך תאונה, הביטוח של הרכב שבגללו נגרמה התאונה ישלם לנהג הרכב השני פיצוי עבור נזקי הרכב במסגרת ביטוח צד ג’ בניכוי ההשתתפות העצמית של בעל הפוליסה. אך מי ישלם על נזקי הרכב הפוגע? כאן נדרש ביטוח נוסף – פוליסה המכונה ביטוח מקיף.
- ביטוח מקיף כולל בתוכו את כיסוי כל הנזק (עד לגובה הביטוח ובניכוי ההשתתפות העצמית) במקרה של תאונה. ביטוח זה כולל גם מקרים נוספים כמו גניבה, פריצה או אף נזקים חיצוניים אשר עלולים להגרם לרכב.
כמובן, שככל שמוסיפים יותר כיסויים ביטוחיים עלות פוליסת הביטוח תהיה גבוהה יותר. לכן, כדאי לרכוש ביטוחי רכב בהתאם למתחייב על פי חוק וכן בחישוב הכדאיות הכלכלית של תשלום עבור כל פוליסה.
ההשתתפות העצמית
כאשר מתכננים את פוליסת ביטוח הרכב כדאי לדעת שלפעמים בתשלום נוסף אפשר לבטל את ההשתתפות העצמית במקרה של תאונה או להפחיתה לסכום נמוך יותר. כמובן, גם תוספת זו כדאי לרכוש כאשר אתם מבטחים רכב חדש או יקר יחסית ולא כאשר מדובר ברכב ישן שכבר עבר קילומטרים רבים על הכביש.
ביטוח מקיף לרכב מסחרי
אם אתם בעלי רכב מסחרי המשמש לצרכי עבודה יתכן ועבורכם כיסוי מקיף יכול להיות משתלם גם במקרה שמדובר ברכב ישן. מדוע? עלות ביטוח הרכב השייך לחברה מקוזזת מעלויות המס (בהתאם לשיעור השימוש ברכב לצרכי עבודה). כמו כן, במקרה שרכב כזה עובר תאונה אתם רוצים להשיבו מהר ככל האפשר לפעילות על מנת שתוכלו להמשיך בשגרת העבודה. כאשר חברת הביטוח מפצה אתכם על התאונה אתם יכולים לתקן את הרכב מהר יותר מבלי לדאוג למימון התיקונים.
לסיכום, לעתים כדאי לרכוש לחלק מהרכבים ביטוח חובה וביטוח צד ג’ בלבד. אך, אם יש ברשותכם רכב חדיש או מדגם יקר – כמובן שלא כדאי לקחת סיכון ולרכוש את הפוליסה המקיפה המעניקה לכם גם שקט נפשי.