אדם ממוצע מבלה מעל שליש מחייו בשינה, אבל אנשים משקיעים בין 3-5 שעות בלבד בבחירת מזרון. כתוצאה מכך, כ-15% מהישראלים מתקשים להירדם בלילה, מעל 54% מדווחים שהם חווים מידה מסוימת של עייפות במהלך היום ורק 24% ישנים 8 שעות ברצף כפי שמומלץ על ידי ארגוני הבריאות בעולם.
החדשות הטובות הן שהתדירות להחלפת מזרנים באיכות גבוהה עומדת על 10-15 שנה. המשמעות היא שלאחר השקעה חד פעמית של זמן ומשאבים, כל שנותר הוא ליהנות משינה ערבה ומתמיכה אורטופדית בכל חלקי הגב והצוואר. אבל מאיפה מתחילים ואיך משווים בין סוגי המזרנים והמיטות? הנה כמה הצעות.
דרגת קושי, מידות ומחיר
בחירה בין מזרן רך או קשה היא פונקציה של העדפות אישיות. כמו תמיד, הסוד הוא למצוא איזון שימנע שקיעה של הגוף אבל יעניק תמיכה לשרירי האגן והכתפיים. בנוסף, את המזרן בוחרים לפי תנוחת השינה והנתונים הפיזיים על גובה ומשקל. ההמלצה היא לחפש מזרן עם התנגדות גבוהה יותר ככל שמשקל הגוף עולה, ולהיפך. כמו כן, מי שרגיל לישון על הגב יעדיף מזרן קשה – בעוד מי שישן על הבטן ירגיש בנוח על מזרן רך.
שיקול לא פחות חשוב בבחירת המזרן המושלם הוא המידות. אם חלל הפנים מאפשר זאת, כדאי למצוא מיטות ברוחב של 1.60-1.80 מטר ולבחור עבורן את המזרן המתאים. במקביל, יש לקחת בחשבון שיקולי פרקטיקה במיקום המיטה והמזרן לצד השידה ואת מספר הילדים או התינוקות שרגילים לישון יחד עם ההורים.
המחיר של המזרן נקבע לפי האיכות וחומרי הגלם שבהם משתמשים על מנת לייצר אותו. הבעיה היא שמחיר גבוה לא מעיד על איכות טובה ויש פערים שנובעים מהמוניטין של היצרן, משיקולי תדמית או מנוסחאות של ביקוש והיצע. מבחינתכם, הפתרון הוא להגדיר את מסגרת התקציב אבל לא להתפשר על משהו שצפוי להשפיע בצורה דרמטית על איכות החיים שלכם.
מה ההבדל בין סוגי המזרנים הקיימים?
אין סיבה להתבלבל מהיצע פתרונות השינה כי בסופו של דבר יש רק שתי קטגוריות עיקריות של מזרנים: מזרני ספוג או לטקס ומזרני קפיצים. בתוך מזרני הספוג, ההבדל הוא בין מזרני לטקס שמיוצרים מתחליב גומי אורגני ובין מזרני ויסקו שמיוצרים מפוליאוריטן בטכנולוגיה מיוחדת. לשם השוואה, מזרני קפיצים מיוצרים מחוטי מתכת ולכן מעניקים תמיכה מרחבית חלקית בלבד.
מזרני לטקס מתמחים בתמיכה נקודתית טובה ומזרני ויסקו מציעים תמיכה מדויקת על פי קימורי הגוף של כל משתמש. אם רוצים להיכנס לעובי הקורה, צריך לזכור שמזרני לטקס מיוצרים מחומר טבעי ולכן מתאימים לאנשים שסובלים מאלרגיות ומקרדית האבק – בעוד מזרני ויסקו מאפשרים מעבר נוזלים תקין ללא הפרעות ומומלצים עבור אלו שסובלים מפצעי לחץ ורגישות בעמוד השדרה.
כך תדעו מה לשאול בחנות
השלב המרתיע עבור אנשים שלא בקיאים בענף פתרונות השינה הוא להגיע לחנות ולפגוש את המוכר. מצד שני, זו גם ההזדמנות שלכם לשאול את השאלות החשובות ולדעת על מה אתם עומדים לישון.
לפני שמחליטים סופית איזה מזרן לבחור, צריך לשאול האם הוא דו-צדדי וניתן להפוך אותו לצורך תחזוקה והאם ישנה תקופת ניסיון ללא התחייבות. בהמשך, רצוי לברר מה משך תקופת האחריות על המזרן, מה היא כוללת והאם ישנה התחייבות להקלה על כאבים שונים כתוצאה מהשימוש במזרן הנרכש. אם התשובות עונות על הציפיות שלכם, תוכלו לדעת שעשיתם עסקה טובה.